Banca ruseasca Sberbank, care voia sa cumpere Opel impreuna cu compania canadiana Magna, a cerut compensatii din partea General Motors dupa ce aceasta a renuntat sa-si mai vanda filiala germana.
Sberbank va chema General Motors in instanta in cazul in care compania americana nu va acoperi cheltuielile suportate de cea mai mare banca din Rusia, care apartine statului rus, efectuate cu ocazia negocierilor pentru cumpararea Opel.

"Am identificat acum toate taxele si am trimis companiei (GM, n.r.) o propunere de compensare voluntara a cheltuielilor suportate", a spus Guerman Gref.

"Daca aceasta nu va fi acceptata, atunci vom incerca sa obtinem despagubiri din pierderi financiare prin proceduri judiciare", a adaugat directorul Sberbank, spunand, fara sa dea alte detalii: "Am suferit pierderi grave" ca urmare a acestei situatii.

La inceputul lunii noiembrie, General Motors a luat o decizie total neasteptata, hotarand in cele din urma sa-si pastreze filiala european„
Opel/Vauxhall, pe care grupul planificase sa o vanda consortiului ruso-canadian.

Purtatorul de cuvant al premierului rus Vladimir Putin, Dmitri Peskov, anuntase imediat dupa aceea ca acest consortiu avea sa "efectueze o analiza juridica detaliata a situatiei".


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Auto »Citeste si
Opel Combo Life primeste o noua versiune cu motor pe benzina