Salonul Auto de la Geneva dezvaluie in premiera 36 de modele de masini, printre care si primul SUV romanesc Dacia Duster, potrivit Auto Motor und Sport.
Cele mai asteptate modele sunt Audi A1, Mini Countryman – versiunea SUV a marcii, Opel Meriva, noile Porsche Cayenne si VW Touareg.

Audi A1 ar putea fi lansat cu un pret de pornire de 16.000 euro. Modelul va fi disponibil in showroomuri din vara 2010. Mai tarziu este asteptata o versiune Audi A1 Sportback.

Tot in vara 2010, este asteptata pe piata europeana noua generatie a SUV-ului VW Touareg. Noul model Touareg va primi un tren de propulsie hibrid - un motor TSI V6 supraalimentat si unul electric, impreuna furnizand 324 CP.

Cea de-a treia noutate a grupului VW este noul Porsche Cayenne, care va fi disponibil din luna mai 2010. Modelul va fi cu 4 cm mai lung, va avea mai mult spatiu, insa va cantari mai putin si va avea un consum redus. Este asteptata si o varianta hibrid.

Dacia va lansa modelul Duster, in doua versiuni, 4X2 si 4X4, in Europa, Turcia, Algeria si Maroc in primavara 2010, iar din iunie 2010 sub marca Renault in Ucraina, Orientul Mijlociu si Africa. Motorizarile Duster sunt 1,6 litri benzina 110 CP, 1,5 litri diesel 85 CP sau 105 CP.

Premiere auto la Geneva 2010
Marca
Model
Alfa Romeo Giulietta
Audi A1
BMW Seria 5
BMW X5
BMW Seria 3 coupe si cabrio facelift
BMW M3 facelit
Carlsson C25
Citroen DS3 Racing
Citroen DS4 Studie
Dacia Duster
Edag Light Car
Honda CR-Z
JE Design VW Polo
Kia Sportage
Lotus Evora Cup
Mazda 5
Mazda 6
Mazda MX-5
Mini Countryman
Mitsubishi ASX
Mitsubishi Outlander
Nissan Juke
Nissan Micra
Opel Meriva
Peugeot SR1
Porsche Cayenne
Porsche Turbo S
Pininfarina Roadster
Renault Twingo Wind
Renault Megane Coupe-Cabrio
Seat Ibiza ST
Suzuki SX4 Limousine
Toyota Auris
Volvo S60
VW Touareg
VW Sharan

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri