Renault a anuntat ca lanseaza in Franta o versiune pe bioetanol a modelului Dacia Sandero, ce va fi produsa tot la uzina de langa Pitesti, extinzand astfel oferta de vehicule care ruleaza cu combustibil alternativ, relateaza CercleFinance, citat de NewsIn.

Vehiculul va fi disponibil la pretul de 10.200 de euro, cu toate taxele incluse, pentru versiunea "Laureate" si la 11.300 de euro pentru versiunea "Prestige".

Aceasta versiune a Dacia Sandero contine mai mult de 5% plastic reciclabil, 95% din masa totala putand fi refolosita la sfarsitul duratei de viata.
Bioetanolul este un combustibil ecologic, cu aceeasi formula chimica ca si alcoolul etilic din bauturile spirtoase, fiind folosit ca alternativa la benzina. Folosirea bioetanolului este larg raspandita in Brazilia, care produce acest combustibil din trestie de zahar.

Pana acum, Renault a testat in Franta o versiune pe GPL a Sandero, care s-a bucurat de succes, vanzarile depasind 14.000 de masini in primele 11 luni din 2009, respectiv 35% din totalul de autovehicule Sandero vandute.

Fara modelul Sandero, considerat in Occident un fel de Clio economic, gama low-cost a Dacia-Renault ar fi inregistrat o scadere a vanzarilor din 2009.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Auto »Citeste si
Programul Rabla demareaza pe 12 aprilie. Iata ce masini puteti cumpara