Vanzarile de masini din SUA si-au revenit in martie

Vanzarile de masini din Statele Unite ale Americii (SUA) au crescut cu 24,3% in martie, in conditiile in care constructorul Toyota a revenit spectaculos, gratie mai ales stimulentelor de vanzare introduse pentru a recuceri o clientela reticenta in urma rechemarilor masive, relateaza Boursorama.
Astfel, vanzarile Toyota pe piata americana au avansat in martie cu 40,7% fata de aceeasi luna din 2009, dupa doua luni consecutive de declin, ce au urmat valului de rechemari in service din cauza unor defectiuni, scrie NewsIn.

In urma rezultatului bun din martie, Toyota a revenit pe pozitia a doua in SUA, dupa grupul General Motors (GM), care a inregistrat o crestere a vanzarilor cu 21%. Ford se plaseaza pe al treilea loc, cu vanzari mai mari cu aproape 40%. Chrysler a fost singurul mare constructor auto din SUA care a inregistrat o scadere a vanzarilor, cu 8,3%.

In total, vanzarile de automobile au depasit 1 milion de unitati pe piata din SUA in martie, cel mai bun rezultat din septembrie 2008, daca se exclude august 2009, cand primele de casare au umflat temporar cifrele.

In ultimele 12 luni, vanzarile au ajuns la 11,8 milioane de unitati, in date corectate de variatii sezoniere, fata de 10,4 milioane in perioada februarie 2009 - februarie 2010.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Auto »Setari Cookie-uri