"Programul Rabla este unul spectaculos. Saptamana viitoare vom propune suplimentarea cu inca 50.000 tichete valorice. Am cheltuit deja 419 milioane lei si vom cheltui inca 190 milioane lei pentru innoirea parcului auto romanesc", a spus Laszlo Borbely(foto), citat de NewsIn.

"Dupa parerea mea merita, pentru ca aceste rable trebuie scoase din circulatie, mai ales ca Romania are infringement de la Comisia Europeana pentru ca sunt unele zone unde calitatea aerului nu este corespunzatoare. E important sa reducem numarul masinilor vechi care polueaza foarte mult", a subliniat ministrul.

Borbely a precizat ca din cele 11.700 de masini achizitionate in interval de doua luni de la inceperea programului Rabla, peste 55% sunt de productie autohtona.

In cazul persoanelor juridice, "unde este nevoie de un dosar mai voluminos", au fost date 300 de vouchere si sunt in analiza alte dosare pentru 1.075 de vouchere.

Programul Rabla, al carui buget era initiat de 228 milioane lei, a fost suplimentat in martie cu inca 190 milioane lei, echivalent cu 110.000 vouchere. Prima de casare este de 3.800 lei, iar romanii pot da pana la trei tichete valorice (11.400 lei) pentru achizitionarea unei masini noi.

In ce priveste Rabla pentru tractoare, inceput in 19 martie, Administratia Fondului de Mediu a primit 110 cereri pentru prima de casare de 17.000 lei, iar prin acest program au fost cumparate pana in prezent 6 tractoare.

Cititi si articolul In primele zile de Rabla, romanii au casat jumatate din masinile predate in 2009.