Ultimul BMW Art Car, realizat de Jeff Koons, a fost prezentat in premiera mondiala la Paris, automobilul participand la Cursa de 24 de ore de la Le Mans.
„Panza” lui Koons este un model BMW M3 GT2 care a fost omologat pentru a putea lua startul la editia din acest an a celei mai faimoase curse de anduranta din intreaga lume.

Artistul utilizeaza tonalitatile cromatice saturate - specifice pentru lucrarile lui - pe un fundal negru ce contrasteaza cu interiorul argintiu al automobilului, de asemenea ales de Koons. Designul subliniaza imaginea dinamica a unui automobil de curse, chiar si atunci cand stationeaza.

Sub directa indrumare si supervizare a lui Koons, proiectul sau BMW Art Car a fost produs in cooperare cu o echipa de ingineri si designeri BMW la Schmid Design, in Bavaria.

A fost utilizat tiparul digital pe automobilul invelit in vinil, acoperit de un dublu strat transparent pentru evidentierea culorii. Pentru aplicarea pe caroserie a sutelor de linii dinamice concepute de Koons, designul CAD a fost transferat din tridimensional in bidimensional pentru procesul de tiparire si apoi aplicat cu migala pe intregul automobil, precum si pe diferitele piese de schimb.

Designul conceput de Koons incorporeaza o multitudine de culori contrastante care au rolul de a comunica estetica puterii. Conceptul a fost transformat in linii de culoare puternic ascutite. Gazele de evacuare au fost reprezentate pe partea din spate a automobilului pentru a simula puterea acestuia. In plus, doua inele grafice amplasate pe partea din spate reprezinta accelerarea supersonica.

Bazele colaborarii dintre Koons si BMW au fost puse in 2003, cand el si-a exprimat dorinta de a crea un model pentru proiectul BMW Art Car.

BMW M3 GT2

Derivat dintr-un automobil sport BMW M3 de mare performanta, BMW M3 GT2 dispune de un motor V8 cu capacitatea de 4,0 litri, ce dezvolta o putere maxima de 500 CP, de un sasiu evoluat, frane de curse si de utilizarea la scara larga a materialelor usoare. Modelul atinge 160 km/h in 3,4 secunde.

Incepand din 1975, artisti renumiti din lumea intreaga au fost implicati in transformarea automobilelor BMW in opere de arta. In 2010, Colectia BMW Art Car isi sarbatoreste a 35-a aniversare, ocazie cu care reputatul artist international Jeff Koons prezinta cea de-a 17-a lucrare a proiectului.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri