Kia Motors anunta utilizatorii modelelor cee’d echipate cu ESP (Electronic Stability Programme – Program Electronic al Stabilitatii) sa isi programeze o vizita la dealerii locali pentru o verificare de siguranta.

Unii utilizatori de cee’d au raportat o scadere a performantelor de franare a masinii, iar verificarile ulterioare au condus la concluzia unei posibile aparitii a unei probleme de functionare a pompei centrale de frana.

Niciun accident sau vatamare nu s-au inregistrat in legatura cu aceasta problema. Desi o scadere brusca a performantelor de franare este putin probabil sa se intample, Kia Motors, prin reprezentantii sai oficiali in Romania, ii sfatuieste pe proprietarii de cee’d cu ESP sa isi programeze o verificare in service.

Examinarile tehnice detaliate facute pe diferite vehicule au confirmat ca o verificare preventiva si o eventuala inlocuire, ulterioara, a pompei centrale de frana se impun. In consecinta, Kia Motors a pornit o campanie de rechemare pentru roate modelele cee’d (5 usi, Sporty Wagon si pro_cee’d) echipate cu ESP si construite intre 1.04.2008 si 30.03.2009.

In toata Europa, Kia Motors verifica 56.000 de masini si estimeaza ca pana la 35.000 de vehicule vor avea nevoie de o actiune corectiva. Inspectarea vehiculului dureaza mai putin de 15 minute, iar in cazul in care va fi necesara inlocuirea pompei centrale de frana cu una noua, timpul operatiunii se va suplimenta cu inca 35 de minute. Costurile acestor operatiuni vor fi suportate de Kia Motors.

Kia Motors a inceput deja contactarea clientilor afectati de aceasta problema pentru a se intreprinde toate masurile de verificare. Numarul efectiv de clienti din fiecare tara variaza destul de mult, in functie de dotarea cu ESP a masinilor, care in unele tari s-a montat in varianta standard, in altele fiind optional.

Proiectat si fabricat exclusiv pentru piata europeana, modelul cee’d este cel mai popular model Kia din Europa cu peste 300.000 de exemplare vandute in ultimii 3 ani si jumatate.


Mai multe articole din sectiunea Auto »Citeste si
Kia ProCeed si Ceed GT sunt disponibile in Romania