La notificare va fi atasat procesul verbal de constatare a contraventiei si certificatul de inmatriculare al vehicului al carui drept de utilizare a fost suspendat, informeaza Mediafax.

Masura a fost luata printr-un ordin comun al ministrul Transporturilor, Anca Boagiu, si ministrul Administratiei si Internelor, Traian Igas, pentru modificarea si completarea procedurilor de suspendare a dreptului de utilizare a unui autovechicul prin retinerea certificatului si a placutelor de inmatriculare.

Totodata, proprietarul vehiculului va fi informat in scris in cazul in care se decide prelungirea masurii de suspendare a dreptului de utilizare a autovehiculului.

Citeste si:

Prelungirea masurii de suspendare a dreptului de utilizare a autovehicului se face daca in termen de 30 de zile, proprietarul nu face dovada achitarii amenzii contraventionale. La expirarea termenului de suspendare certificatul de inmatriculare si placutele cu numarul de inmatriculare se transmit Directiei Rutiere.

De asemenea, cei care in decurs de un an de la incetarea masurii de suspendare a dreptului de utilizare savarsesc o fapta pentru care se aplica aceeasi masura, nu beneficiaza de reducerea termenului de suspendare a dreptului de utilizare a autovehiculului.

Acest ordin comun face parte din politica de coordonare a activitatii de control a transportului rutier pentru a asigura o mai mare eficienta si corectitudine a acesteia.