Producatorul auto francez Renault a suspendat trei directori suspectati de spionaj industrial, dupa o ancheta interna care a durat mai multe luni, a declarat pentru Reuters o sursa apropiata grupului, scrie Mediafax.

O purtatoare de cuvant a Renault a confirmat suspendarea celor trei directori dupa ce o comisie interna a primit in august o sesizare legata de normele etice. Reprezentanta producatorului auto a refuzat sa ofere alte detalii.

Un grup de persoane a fost prins in flagrant in situatii de spionaj industrial, a afirmat sursa citata. Trei dintre persoanele respective sunt directori cu pozitii importante, unul dintre acestia fiind membru al consiliului de administratie.

"Este vorba despre un grup de persoane care au fost prinse in flagrant in cazuri de spionaj industrial. Este o problema care a durat, deja, cateva luni. Renault este o victima in aceasta situatie. Grupul este putin ingrijorat de programul pentru masini electrice si spera sa nu-si piarda pozitia de lider in domeniu", a spus sursa.

Renault, impreuna cu partenerul de alianta Nissan, este unul dintre cei mai importanti dezvoltatori la nivel mondial ai tehnologiei autovehiculelor electrice. Renault si Nissan au investit impreuna patru miliarde de euro in programe de acest tip.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Auto »Citește și
Setari Cookie-uri