Sa faci un drive-test cu noul Passat 2.0 FSI cu 150 CP este cu siguranta o incantare. Iar cea mai buna locatie pentru a testa un motor puternic nu putea fi decat unica autostrada, pe ruta Bucuresti-Constanta.
Odata plecat la drum, am constatat avantajele unui motor 2.0 FSI cu 150 CP.

Dupa felul cum demareaza masina iti dai seama ca sub capota zace o herghelie de cai naravasi, care abia asteapta sa fie ciupiti de biciul acceleratiei. Distanta Bucuresti-Constanta a fost acoperita in fix doua ore, gratie acestui motor puternic si extrem de elastic. Plaja de turatii este larga. Zona rosie este pe undeva intre 6.500 si 8.000 de rot./min. Dar pentru o masina dotata cu o cutie in 6 trepte e greu sa ajungi la astfel de turatii. La 100 de km/h, in treapta a cincea, modelul testat atinge 3.400 de rot./ min. Zgomotul motorului este unul specific masinilor puternice, fara insa a deranja pasagerii.

Cutia de viteze poate parea rigida la primele schimburi, dar adaptarea vine repede, mai ales ca masina te indeamna la schimbari rapide si acceleratii puternice in reprizele pentru depasire. Treapta a sasea este o incantare la peste 150 km/h. Pana la acest nivel poate fi folosit fara probleme raportul inferior, dar „a sasea“ e cea mai placuta treapta de croaziera la drumuri lungi: de la 80 la 200 km/h, maneta poate ramane pe ultima pozitie, jocul acceleratiilor fiind acceptat fara ca masina sa se inece cu benzina. Are de suferit, in mod firesc, doar demarajul in cazul vitezelor mai mici. Spatiul interior este unul generos si bine gandit, fara detalii estetice sau electronice inutile.

Frana „de mana“ se cupleaza apasand pe un buton, sistemul climatronic poate seta temperaturi diferite pentru fiecare pasager, portbagajul e suficient pentru o familie intreaga ce pleaca in concediu, iar scaunul soferului are un reglaj lombar eficient pentru drumurile lungi. Consumul poate parea mare (10,5 l in afara orasului), dar pentru cateva sute de mii de lei in plus la un plin de benzina, merita sa ai placerea de a conduce o masina puternica, confortabila si sigura.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Auto »Citeste si
Romania este luata in calcul de Skoda pentru a produce doua SUV-uri