Revista Fortune a realizat un top al celor mai bune companii americane, din punct de vedere al satisfactiei angajatilor.

Printre acestea se numara si retailerul online de imbracaminte Zappos, care are aproape 2.250 de salariati. Candidatii sunt atenti selectati pentru a putea face fata unei culturi corporatiste cu putine reguli si cu denumiri profesionale cum ar fi “director de croaziera”.

Interviurile de angajare au loc in locatii cu tematica amuzanta, cum ar fi dressing room-ul lui Cher sau camera asezata in stilul talk-show-ului realizat de Oprah Winfrey, in care candidatii stau pe o canapea langa reprezentantul de resurse umane al companiei.

Interviurile standard includ intrebari precum: “pe o scara de la 1 la 10, cat de ciudat crezi ca esti?”.

La intrebarea respectiva nu exista un raspuns corect, spune agentul de recrutare Christa Foley.

“Cautam oameni care nu se iau prea in serios”, mai spune Foley.

Un alt loc de munca din SUA adorat de angajati este reprezentat de studiourile DreamWorks Animation, conduse de Jeffrey Katzenberg, creatorul unor pelicule precum Madagascar, Shrek, Kung-Fu Panda si Megamind.

In urma cu ceva timp, Kyle Maxwell, un angajat specializat in efecte artistice, s-a gandit ca in cantina studiourilor era nevoie de un automat de sandvisuri. Asa ca i-a trimis un e-mail lui Katzenberg, care a fost de acord cu propunerea lui Maxwell.

“Acum primesc tot felul de e-mailuri ciudat de la angajatii DreamWorks, iar unii ma intreaba daca nu pot sa le fac rost de o noua scara”, afirma Maxwell.

Spre deosebire de alte studiouri de la Hollywood, care aleg sa-si disponibilizeze personalul pe care il contracteaza pentru realizarea de filme, DreamWorks le ofera posibilitatea angajatilor angrenati in diverse proiecte, sa revina in cadrul companiei, dupa finalizare.

Totodata, Dreamworks incurajeaza creativitatea si le ofera angajatilor cursuri gratuite de desen, sculptura si improvizatie.

“Filosofia noastra este ca daca iti iubesti munca si iubesti sa mergi la serviociu, atuci jobul va fi unul exceptional”, adauga Katzenberg.

Cei care doresc sa ia parte la o cruciada se pot angaja in cadrul Teach for America (TFA), o organizatie non-profit care furnizeaza servicii educationale. Asociatia pregateste tineri profesionisti si absolventi de colegiu pentru a deveni profesori si pentru a lucra in scolile dezavantajate din toata tara.

“Scopul final este acela de a avea rezultate cu fiecare student, indiferent de locatie”, spune Crystal Jones, reprezentantul TFA din orasul Jacksonviile, aflat in statul Florida.




Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri