Angajatii cu calitati remarcabile se pot dovedi a fi unul dintre factorii care pot transforma un business mic intr-o afacere de succes. Angajarea si reangajarea sunt totusi operatiuni costisitoare pentru orice companie. Cum faci ca sa iti pastrezi cei mai buni angajati si sa ii mentii motivati?
Cand telurile angajatilor se potrivesc cu cele pe care compania incerca sa le atinga pe temen lung, oamenii raman la acelasi angajatori si evolueaza. De indata ce aceasta ecuatie se modifica, angajatii incep sa caute oportunitati in alte parti, scrie openforum.com.

Iata cateva modalitati simple de a-ti motiva angajatii :

Provoaca-i! Orice angajat performant vrea primeasca cate o provocare o data pe saptamana. Cu cat iti cresti asteptarile ca angajator, cu atat perfomantele angajatilor se vor mari, alaturi de satisfactia de la job.

Uita ideea de a-l angaja pe cel mai bun candidat. Cei mai multi dintre angajati vor sa faca o schimbare in lume prin munca lor. Arata-le cum pot ajunge la acest rezultat prin munca lor in companie. Angajatii simt in general o satisfactie a muncii dupa ce indeplinesc o sarcina dificila.

Ofera-le angajatilor posibilitatea de a avansa in cariera. Arata-i fiecarui angajat pana unde poate urca pe scara ierarhica din companie. Impartaseste cu el o viziune detaliata despre acest aspect.

Plateste-i bine! Motiveaza-ti cei mai buni angajati remunerandu-i peste media pietei si ofera-le stimulente pentru a avea cele mai mari salarii din domeniul lor. Daca platesti cel mai bine, poti sa ceri si cele mai bune rezultate.

Da-le posibilitatea de a lua propriile lor decizii. Este necesar ca angajatilor sa le fie oferita posibilitatea de a lua propriile lor decizii si sa fie raspunzatori pentru rezultate. Angajatii care pot avea control asupra mediului in care activeaza in fiecare zi au un nivel mai ridicat al satisfactiei la job si raman in companie multa vreme
.
Fii angajatorul cu care toti oamenii pot comunica fara teama de a fi judecati. Discuta cu ei atunci cand iau propriile decizii la job.

Sustine-le obiectivele! Unii angajatorii, cum este Katrina Markoff, fondatoarea companiei Vosges Haut Chocolates, isi intreaba angajatii care sunt telurile lor pentru urmatorii trei ani. Ulterior, ei incearca sa gaseasca modalitati de a le sustine obiectivele.

Scapa de angajatii neperformanti cat mai repede (toti stiu care sunt acestia oricum). Evalueaza in mod constant compententele angajatilor si angajeaza oameni noi daca este cazul.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri