Statul roman, BERD, SIF Oltenia si ING si-au impus reprezentantii in conducerea Electrica

Statul roman, BERD, SIF Oltenia si ING si-au impus reprezentantii in conducerea Electrica

Electrica (EL), cel mai mare distribuitor de energie electrica din Romania, are un nou Consiliu de Administratie (CA) – primul ales dupa privatizarea companiei din vara. Ambii reprezentanti ai statului roman au fost alesi in board, in vreme ce BERD, SIF Oltenia (SIF5) si ING au reusit sa isi impuna cate un candidat.

Din cele 15 propuneri inaintate de actionari, cele mai multe voturi au fost cumulate de Victor Vlad Grigorescu si Victor Cionga (fost director al BVB), propusi de Statul Roman prin Ministerul Economiei – Departamentul pentru Energie, Cristian Busu, propus de SIF Oltenia, baroneasa Arielle Malard de Rothschild, propusa de ING Pensii, si Michael Adriaan Maria Boersma, propus de BERD.

Renault Romania are un nou director in Directia Sisteme Informationale

Renault Romania are un nou director in Directia Sisteme Informationale

Renault Romania l-a numit pe Cornel Tascu (47 ani) in functia de director executiv al Directiei Sisteme Informationale Renault Romania si Renault Turcia. Tascu il inlocuieste, de la 1 septembrie, pe Olivier Mougin, care a devenit director New Product Data Management in cadrul Directiei Inginerie Teste si Servicii a Aliantei Renault Nissan.

Cornel Tascu este absolvent al Universitatii Tehnice de Constructii Bucuresti, Facultatea de Constructii Civile, si al unui program de management executiv la Scoala Superioara de Comert din Paris (ESCP, Europa). Cu o experienta de 11 ani in cadrul Renault Romania si diverse responsabilitati in perimetre de activitate diferite ale grupului, Tascu a preluat activitatea unei echipe formate din 130 de persoane, pentru a coordona activitatea sistemelor informationale ale companiei.

Razvan Szilagyi este noul director general Raiffeisen AM

Razvan Szilagyi este noul director general Raiffeisen AM

Raiffeisen Asset Management (RAM) va avea din luna ianuarie a anului viitor un nou director general, postul urmand sa fie preluat de catre Razvan Szilagyi, care ocupa in prezent pozitia de director de vanzari in Divizia de Trezorerie a Raiffeisen Bank.

Razvan Szilagyi face parte din echipa Raiffeisen de 11 ani si este director de vanzari in Divizia de Trezorerie si Piete de Capital a Raiffeisen Bank, membru in conducerea CFA Romania, manager si analist financiar, expert in managementul riscului (valutar, de dobanda, de lichiditate).

Piraeus si-a luat deputy CEO de la Raiffeisen

Piraeus si-a luat deputy CEO de la Raiffeisen

Madalina Teodorescu (40 ani) a fost numita deputy CEO Piraeus Romania, potrivit unui anunt al bancii. Noul reprezentant Piraeus are o experienta de aproximativ 19 ani in domeniul bancar, din care ultimii 12 ani in cadrul Raiffeisen Bank.

Din aceasta functie, Madalina Teodorescu supervizeaza intreaga activitate de retail a bancii, reteaua teritoriala, precum si departamentul de marketing al Piraeus Bank Romania si coordoneaza o echipa formata din peste 900 de persoane.

Razvan Filipescu a demisionat de la sefia ANT; tensiunile cu Florin Jianu, posibila cauza

Razvan Filipescu a demisionat de la sefia ANT; tensiunile cu Florin Jianu, posibila cauza

Razvan Filipescu (foto stanga) a demisionat de la conducerea Autoritatii Nationale pentru Turism (ANT). Decizia lui confirma informatiile transmise la finalul lunii august. Decizia de eliberare din functia de presedinte al ANT, urmare a demisiei, a fost semnata joi de premierul Victor Ponta. La finele lunii august surse au anuntat ca Razvan Filipescu va pleca in septembrie de la conducerea Autoritatii Nationale pentru Turism, sursele citate, din zona politica si turism, motivand retragerea prin tensiunile existente intre acesta si ministrul pentru IMM si Turism, Florin Jianu, potrivit Mediafax.

Razvan Filipescu a refuzat atunci sa comenteze informatia, spunand ca nu comenteaza "zvonuri", iar ministrul Florin Jianu a afirmat ca nu stie ca Filipescu urmeaza sa plece si a sustinut ca lucreaza bine cu seful ANT. Ministrul pentru IMM si Turism Florin Jianu a impus la inceputul lui iunie, printr-un ordin, ca ANT sa fie obligata sa ii obtina in prealabil acordul pentru aproape toate actiunile institutiei, inclusiv pentru aparitii in presa, finantari de evenimente si participari la targuri, anuland insa ordinul ulterior fara explicatii.

Sursa foto: Grup de oameni de business/Shutterstock.com