In 2005 Procter&Gamble deschidea la Bucuresti Centrul Regional de Servicii, care ofera servicii de achizitii tuturor sediilor P&G din Europa, Orientul Mijlociu si Africa. Aici peste 160 de angajati intermediaza anual activitati care cumuleaza 40 de miliarde de dolari.

De la un simplu stilou, un laptop sau pana la materia prima necesara in unitatile de productie, toate aceste comenzi sunt intermediate de catre cei 160 de angajati romani. Acestia acopera peste 150 de tari din Europa, Orientul Mijlociu si Africa si comunica in 13 limbi, servind peste 2 mld. de consumatori din zonele mentionate. Printre cele mai utilizate limbi in conversatie sunt engleza, germana, franceza, italiana, spaniola, turca, suedeza si rusa.

“Angajam oameni care au absolvit facultatea, insa avem si programe de internship pentru studenti. Sunt de trei ani in Romania si am observat cat de bine sunt pregatiti romanii pe partea de IT si in ceea ce priveste inclinatia lor spre limbi straine. Avem angajati care vorbesc 3-4 limbi straine. Germana este un plus in momentul angajarii, cautam insa si vorbitori de olandeza, franceza sau italiana”, spune April Cielica, coordonatorul centrului regional de servicii P&G din Bucuresti.

In acest an fiscal centrul regional de servicii de la Bucuresti are in plan sa recruteze cinci noi angajati. “Am recrutat deja trei persoane, mai sunt inca doua pozitii deschise. Procesul de recrutare cuprinde trei interviuri, cu o componenta tehnica si una centrata pe leadership si modul in care gandesc o situatie”, mai spune Cielica.

Fluctuatia de personal in randul angajatilor din centrul regional de servicii este de 8%, potrivit lui Cielica.

Citeste si:
Candidatii ar renunta la o parte din salariu pentru program flexibil
PwC: Candidatii la un loc de...

Managerul a precizat ca bugetul anual al centrului regional de servicii se ridica la 14 mil. dolari, bani investiti in pregatirea angajatilor si dezvoltarea centrului. Unul dintre proiectele pentru acest an vizeaza investitii in robotizare in vederea cresterii eficientei operatiunilor.

Prezent pe piata locala din 1992, Procter&Gamble a inregistrat in anul fiscal trecut afaceri de 1,29 mld. lei, in crestere cu 6%. Profitul inregistrat de gigantul american in Romania prin Procter & Gamble Distribution anul trecut a fost de 20,5 milioane de lei, sensibil mai redus decat in anul precedent (21 milioane de lei).

In Romania, Procter & Gamble a vandut in 2014 fabrica de detergenti de la Timisoara grupului german Dalli, care produce marci private. Gigantul american mai detine pe plan local o fabrica la Urlati, unde produce sampoane si produse de ingrijire a parului.

Citeste si:
Cum si-au gasit peste 250.000 persoane un loc de munca
Peste 250.000 persoane...

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Cariere »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Tot ce trebuie sa stii daca iti cauti un loc de munca in luna ianuarie