Societatea evolueaza odata cu tehnica, iar noile joburi permit inclusiv munca de acasa, departe de ochiul vigilent al sefului, dar si de interactiunea cu colegii. Mutarea biroului pe canapeaua din sufragerie a devenit posibila de cand unele sarcini de serviciu pot fi realizate integral pe calculator, iar acesta poate fi chiar laptopul personal. Tu ce alegi? Munca la birou sau munca de acasa? Renuntarea la munca de la birou nu este pentru oricine, conform Revistei CARIERE.

Cel mai frecvent, freelanceri care isi desfasoara activitatea in domenii de creatie sau in online sunt cei care nu mai au nevoie sa semneze condica la birou. Ei nu sunt angajatii unei companii, ci muncesc in baza unor contracte pe perioada determinata, incheiate cu anumiti clienti. Pe langa acestia, beneficiaza de avantajele lucrului la domiciliu si angajatii unor companii din IT sau Telecom, mai ales. Firmele care accepta astfel de situatii isi asuma riscul de a nu putea controla activitatea angajatului la fel de bine ca atunci cand se afla la birou. Scapa insa de obligatia de a-i asigura un spatiu de lucru adecvat, adica de costuri care includ chirie, utilitati etc.

Renuntarea la cadrul pe care munca de birou il asigura nu este insa pentru oricine

Suntem unici, iar diferentele dintre noi inseamna ca avem nevoi pe care colegul nostru care deja munceste de acasa poate ca nu le are. „Munca la domiciliu poate fi incercata de catre oricine, insa cu siguranta unele persoane se vor regasi mai bine in felul acesta de organizare, pe cand altele ar putea sa intampine dificultati majore in a se structura. Cei care au o personalitate mai organizata, mai independenta, vor da randament bun si se vor regasi foarte bine intr-un program de munca flexibil. Insa persoanele care sunt nesigure, care au nevoie frecventa de confirmare si validare, care sunt dependente de conexiune interumana si se afirma mai bine in echipa, este posibil sa se simta inconfortabil lucrand de acasa”, spune psihoterapeutul Luiza Udrea.

Citeste articolul integral pe Revista CARIERE

Sursa foto: Rawpixel.com / Shutterstock

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Cariere »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Sute de locuri de munca peste granite: ce cauta angajatorii europeni