Curiozitate

Curiozitate

Un studiu realizat de PwC realizat pe baza raspunsurilor a peste 1.000 de CEO arata ca un numar important dintre acestia au nominalizat curiozitatea ca o trasatura esentiala in conducere, caracteristica ce devine din ce in ce mai importanta pe piata muncii din prezent.

Seful Royal Bank of Canada (RBC) sustine ca aceasta trasatura este necesara nu doar celor cu functii de conducere, ci tuturor angajatilor. El isi incurajeaza angajatii sa dea frau liber curiozitatii si sa observe motivele care au dus la esecuri si sa faca astfel incat sa-si imbunatateasca rezultatele pe viitor. De asemenea, angajatii trebuie sa examineze si rezultatele bune, sa afle factorii care le-au generat si sa le transforme in actiuni pe care sa le repete.

Foto: Dziurek, Shutterstock

Colaborarea

Colaborarea

In modul in care evolueaza businessurile in ziua de astazi, oamenii trebuie sa isi rezolve problemele in echipe. De exemplu, in companii sunt implementate o multume de tehnologii noi, iar angajatii care sunt dispusi sa apeleze la cunostintele celorlalti colegi vor reusi sa isi faca treaba mai repede si mai usor, decat daca ar sta sa le desluseasca el insusi.

Dave McKay sustine ca pentru crearea acestor procese cu usurinta in organizatie este nevoie ca angajatii sa aiba abilitati de lucru in echipa si sa stie sa comunice eficient.

Abilitatea de a lucra eficient in echipe, nu doar cu superiorii, este o calitate critica in orice pozitie.

Foto: goodluz, Shutterstock

Angajament

Angajament

In urma cu cativa ani, Netflix a dat publicitatii un document unic, prin care arata cum compania de divertisment isi modeleaza cultura corporativa si modul in care isi motiveaza angajatii sa fie performanti.

Unul dintre cele mai importante puncte facea referire la angajamentul oamenilor din companii. Seful bancii din Canada explica cum aceasta calitate face ca angajatii sa fie responsabili si mereu dornici sa atinga standarde mai inalte.

Foto: Dragon Images, Shutterstock

Sursa foto: Dziurek, Shutterstock