Ofertele numeroase de locuri de munca din piata, alaturi de dezinteresul unui numar mare de romani, in special tineri, pentru munca, le ridica provocari companiilor care vor sa angajeze. Ioana Toma, HR manager in cadrul companiei de curierat Urgent Cargus, a aratat ca intampina dificultati mai mari in selectarea de angajati incepatori decat in recrutarea de manageri.

Urgent Cargus are o echipa formata din 1.100 de persoane dupa fuziunea celor doua companii, Urgent Curier si Cargus International, dintre care aproximativ 200 sunt curieri. Desi in general compania lucreaza cu subcontractori, iar numarul de angajati interni este constant, se loveste de provocarile din piata muncii atunci cand trebuie sa faca inlocuiri de personal.

“Paradoxul actual este ca gasim mai repede manageri foarte buni decat sortatori incepatori. Provocarile mari nu apar atat in gasirea de candidati pentru functiile de conducere sau de expertiza, cat pentru cele entry level, precum agenti de call center, incarcatori-descarcatori, soferi. Cu totii au de unde alege dintre ofertele de pe piata”, a explicat Ioana Toma.

Aflati din Wall-Street PRO cum poate generatia tanara sa transforme recrutarea

Deficitul de personal ii forteaza pe angajatori sa apeleze la toate mijloacele pe care le au la indemana pentru a gasi oamenii de care au nevoie, inclusiv sa mearga prin sate dupa acestia.

“Un studiu de piata arata ca avem cu 10% mai putina forta de munca decat este necesara in prezent. Te duci in sate sa cauti sortatori si nu vin. Fie au plecat deja in alte tari sa lucreze, fie stau acasa si primesc un ajutor de somaj si nu ii mai intereseaza sa munceasca. Si atunci incepi sa apelezi la firme de recrutare, care isi trimit si ele oamenii in sate, la primarii, biserici si tot gasesc cu dificultate sau nu gasesc oameni. Nu prea mai ai de unde sa aduci oameni care sa aiba cultul muncii si care sa isi doreasca un loc de munca sigur, in care se platesc salariile la timp”, a precizat Ioana Toma.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alice Gheorghe
Alice Gheorghe scrie pe domeniul Resurselor Umane (HR) si are o experienta de aproximativ sapte ani in presa scrisa. Pe Wall-Street.ro veti regasi sub semnatura ei stiri, reportaje si interviuri despre subiecte care variaza de la salarii, somaj la recrutare si tendinte in piata muncii.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri