Ai ramas fara un loc de munca sau nu-ti mai place cel de acum? Esti in cautarea unui job si nu stii ce trebuie sa faci? Vezi in continuare cinci sfaturi pentru a face o alegere sigura.

Daca urmezi acesti cinci pasi, cel mai probabil vei reusi sa depasesti competitia si vei ajunge la linia de sosire mai simplu si mai repede.

1. Cauta 5-10 companii tinta

Exista mai multe moduri de a identifica tipurile de companii pe care le cauti. De exemplu:
  • Cauta pe Google introducand numele companiei si codul postal.
  • Utilizeaza LinkedIn cautand prin selectarea unui tip de industrie si locatie.
  • Cauta companii care stii ca angajeaza oameni din industria ta.

2. Cerceteaza companiile vizate

Utilizeaza retelele de socializare pentru a cauta oameni care deja muncesc in companiile tinta. Gaseste pe cineva din angajatii companiei care iti poate oferi sfaturi si informatii despre aceasta. Foloseste diferite cai de cercetare si nu uita ca trebuie sa fii foarte bine informat. Asigura-te ca acest job ti se potriveste si nu te grabi sa aplici pana nu afli mai multe informatii.

3. Afla cat mai multe detalii

Inainte de a cere recomandari, asigura-te ca ai stabilit o relatie cu persoana care iti ofera informatii. Incearca sa convingi acea persoana angajata in companie sa va intalniti pentru a avea o discutie. Nu uita sa intrebi de cultura companiei, practicile de angajare si modul in care sunt tratati angajatii.

4. Dezvolta relatii personale

Retelele de socializare sunt foarte importante, dar, de obicei, produc relatii superficiale. Aceste retele ofera oamenilor posibilitatea de a face mai simplu legaturi si pot fi de folos uneori. Potrivit Entrepreneur, Donald Trump a spus: “Daca nu poti vinde, nu poti face afaceri”, iar acelasi lucru se aplica solicitantilor de locuri de munca. Participa la intalniri profesionale si educationale sau la conferinte unde poti intalni specialisti.

5. Foloseste retelele de socializare in avantajul tau

Nu conteaza cat de mult cercetezi piata locurilor de munca, nu vei reusi sa le descoperi pe toate. De aceea, este important sa te faci vizibil pentru cei care cauta oameni cu talente si experienta. Imbunatateste-ti profilurile de pe retelele de socializare. Trebuie sa te diferentiezi de cei ce cauta acelasi job ca tine.

Multa bafta!

Sursa foto: Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri