Ajunsa la a VI-a editie, conferinta HR 2.0 este organizata de wall-street.ro si sustinuta de 7card, Crowe Horwath, eJobs, Lugera, Oracle, Smart Experience si BCR Pensii.

Asteptarile salariale ale romaniilor in 2016 au fost extrem de diferite, in functie de gen, varsta, studii sau domeniul de activitate, dar si functie de zona geografica, dupa cum arata un studiu realizat de eJobs Romania.

Astfel, daca in Bucuresti, salariul minim acceptat pentru jobul dorit este de 2.823 lei, in partea de Vest a tarii acesta se situeaza la 3.085 lei. Pe de alta parte, angajatii din cele doua regiuni considera ca salariul net just pentru jobul dorit (salariul considerat corect din punctul de vedere al respondentului) pentru regiunea Bucuresti-Ilfov este de 3.556 lei fata de 3.618 lei pentru zona de Vest.

In functie de gen si varsta, romanii aflati la inceput si sfarsit de cariera sunt mai dispusi la compromisuri fata de cei aflati in plina ascensiune profesionala. Iar daca femeile au pretentii salariale mai mici - salariu minim net de 2.311 lei pe luna - barbatii ar dori sa castige cu cel putin 500 de lei mai mult decat segmentul feminin.

Sursa foto: Ovidiu Udrescu