O cercetare recenta si-a propus sa observe cum a evoluat relatia dintre departamentele de resurse umane si candidatii pentru un job, in ceea ce priveste feedback-ul dupa interviu. Rezultatele studiului arata ca exista o imbunatatire in ceea ce priveste feedback-ul din partea angajatorului, fie el negativ sau pozitiv.

Pana nu demult, participarea la un interviu, in special la unul care nu se concretiza cu obtinerea unui loc de munca, ramanea la stadiul de incertitudine, singurul raspuns pe care un candidat il primea fiind clasicul "va sunam noi". Rezultatele celui mai recent sondaj realizat de UndeLucran.ro, arata ca, de-a lungul timpului, 91,4% dintre candidati nu au primit niciun fel de raspuns din partea companiilor la care au participat la un interviu.

Suntem cu totii constienti ca activitatea de HR nu este una usoara si ca poate deveni foarte complicat sa gestionezi cateva zeci sau sute de candidati. Totodata, in calitate de profesionisti, nu putem lasa la voia intamplarii carierele a mii de oameni, prin omisiunea transmiterii unor informatii esentiale pentru ei, in conditiile in care avem la dispozitie tehnologii moderne, care permit comunicarea rapida si eficienta

Costin Tudor, fondator si CEO al UndeLucram.ro

In ultimii cativa ani insa, a existat o imbunatatire in ceea ce priveste feedback-ul din partea angajatorului, fie el negativ sau pozitiv. Astfel ca, aproape 73% dintre participantii la sondajul UndeLucram.ro au raspuns afirmativ cand au fost intrebati daca in ultima vreme li s-a comunicat un refuz in privinta angajarii dupa un interviu sustinut.

Exista insa o problema. Participantii la sondaj spun ca, desi li se comunica refuzurile de angajare, nu li se transmit si motivele acestor refuzuri. 98% dintre respondenti au spus ca si-ar dori sa stie motivul refuzului, pentru a imbunatati acele aspecte care, la interviurile viitoare, le-ar asigura o pozitie mai buna in fata angajatorului.

Legat de modalitatea de comunicare post-interviu cu angajatorul, contrar tendintei la nivel mondial, romanii inca prefera sa li se comunice verbal, prin telefon informatiile necesare sau rezultatele. Doar 54% au optat pentru modalitatile de comunicare moderne ca mesageria instant sau emailul.

Sondajul, desfasurat in perioada 11-25 iunie 2017, a fost realizat pe un esantion de 500 de persoane.

Sursa foto: Dreamstime.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri