Daca esti dintre cei care viseaza in fiecare zi la un nou loc de munca, nu esti singurul care face asta. Doua treimi dintre angajatii din SUA sunt nemultumiti de jobul pe care il au si isi petrec efectiv fiecare secunda din zi dorindu-si un alt loc de munca, potrivit unui studiu realizat de Monster.com, citat de cnbc.com.

Motivele sunt simple. Fie s-au plictisit la jobul curent, unde proiectele pe care le au de facut nu ii provoaca suficient de mult, fie simt ca pot face mai mult decat li se cere, insa sunt blocati de proceduri si birocratie. Sau se afla intr-un loc toxic, unde au de-a face cu colegi sau sefi dificili.

Potrivit studiului realizat de Monster.com, 64% dintre respondenti au marturisit ca sunt nemultumiti la locul de munca si ca se gandesc in fiecare secunda din zi sa isi schimbe jobul. Un sfert dintre respondenti (27%) au declarat ca se gandesc la un alt loc de munca o data pe saptamana. 7% dintre cei chestionati au spus ca viseaza la un alt loc de munca doar atunci cand au o zi mai dificila. Doar 2% dintre respondenti au marturisit ca nu se gandesc niciodata sa isi schimbe jobul, pentru ca le place foarte mult ceea ce fac.

Faptul ca angajatii isi petrec atat de mult timp dorindu-si sa isi schimbe jobul este un semn foarte clar ca ceva nu functioneaza cum trebuie. "Un angajat ocupat sau unul care este dedicat jobului pe care il are nu are timp sa viseze", a spus experul in cariera Vicki Salemi.

Nu este nicio tragedie ca un angajat vrea un alt loc de munca, important este sa isi dea seama ca trebuie sa faca repede o schimbare. "In loc ca persoana respectiva sa stea blocata intr-un loc unde nu este fericita si care nu ii provoaca nicio satisfactie din punct de vedere profesional, mai bine ar vedea oportunitatea acestui moment. Cu siguranta exista un job mai bun decat cel pe care il are deja", a mai spus Vicki Salemi.

Fa liste

Primul pas pe care un angajat nemultumit de jobul lui trebuie sa il faca este sa analizeze situatia in care se afla. Isi doreste sa lucreze intr-un alt cartier, isi doreste un rol anume intr-o companie sau vrea sa faca o schimbare radicala si sa mearga in alta industrie.

Specialistii in cariera le recomanda celor care vor sa isi schimbe jobul sa faca o lista cu tot ce ii nemultumeste la locul de munca curent si alta lista cu ce inseamna jobul la care viseaza. "Vrea sa lucrez de acasa doua zile pe saptamana. Vrea ca seful sa ii dea libertarea de a alege proiectele la care sa lucreze. Fiti sinceri cu voi atunci cand puneti totul pe hartie", a adaugat Salemi.

Asigura-te ca ai CV-ul pregatit

CV-ul tau trebuie sa contina cele mai noi realizari. "In loc sa traiesti intr-o fantezie, aplica cat de repede la joburile care te intereseaza", a spus Salemi. "Sa presupunem ca ti-ai actualizat CV-ul in urma cu o luna, iar in prezent lucrezi la un nou proiect. Completeaza-ti CV-ul cu toate proiectele la care ai lucrat in ultima vreme, dar si cu cele care sunt in desfasurare si fi pregatit sa aplici in fiecare zi", a mai precizat expertul in cariera.

Foto: Shutterstock.com

Documenteaza-te

Platformele de recrutare online sunt cele mai accesate de catre cei care isi cauta un loc de munca. Aboneaza-te la ele astfel incat sa primesti in fiecare zi alertele lor.

Bazeaza-te si pe prieteni, cunostinte. Uneori poti obtine recomandari bune de joburi de la acestia.

Networking, networking, networking

Networkingul trebuie sa fie a doua ta natura. Relatiile se construiesc in timp, asa ca incepe sa faci networking de la primele semne ca ceva nu e in regula la locul tau de munca. Impreteneste-te cu oameni care lucreaza in companiile in care ti-ar placea sa lucrezi. Cere-le sfatul.

Studiaza companiile in care ti-ar placea sa lucrezi si intra in contact cu cei de acolo. "Ia legatura cu cineva din interiorul companiei si cere-i cat mai multe informatii despre cum functioneaza, proiectele la care lucreaza. Intreaba daca poti ajuta cu ceva, daca puteti colabora. Odata ce ai vezi joburi disponibile la aceasta companie, aplica fara sa mai stai pe ganduri", a declarat Vicki Salemi.

"Este trist cand ne gandim cat de multi oameni viseaza in fiecare zi la un alt job. Viata este prea scurta pentru a ramane blocati intr-un loc de munca pe care nu ni-l dorim. Poate ca multi angajati se simt ca intr-o inchisoare, insa totul este in mintea lor. Trebuie doar sa actioneze", a conchis experul in cariera.

Citeste si: Tendinta in piata muncii: Angajatii se comporta precum Millennials pe Tinder

Sursa foto: Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri