Peste 3.500 de locuri de munca au fost disponibile pe parcusul anului trecut pentru romanii dornici sa isi gaseasca un loc de munca in afara granitelor. Candidatii le-au putut accesa prin intermediul portalului EURES. Iata topul tarilor in care au fost cele mai multe posturi vacante.

Topul primelor 10 tari care au oferit cele mai multe locuri de munca

1. Olanda (Tarile de Jos) - 808 locuri de munca vacante. Din acest total, cele mai multe locuri au fost: muncitori necalificati in gradinarit si horticultura (518), agricultori si lucratori calificati in gradinarit, horticultura si pepiniere (127), muncitori necalificati in industria prelucratoare (100).

2. Germania - 566 locuri de munca. Din acest total, cele mai multe locuri de munca au fost pentru: bucatari (41), manipulanti marfa (40), personal serviciu in birouri, hoteluri si alte institutii (35), muncitori constructori (30), operatori la instatatille de transport marfuri paletizate (30), chelneri (27), lucratori in servicii suport (20), operatori la instalatii de prelucrare a lemnului (20), pictori decoratori (12), operatori ta masini si utilaje (15), sudori (10), ambalatori (10).

3. Spania - 564 joburi. In Spania, cele mai multe locuri de munca au fost pentru: muncitori necalificati in culturi vegetale (300), agricultori si lucratori calificati in culturi de camp si legumicultura (200).

4. Marea Britanie - 305 joburi. Din acest total, cele mai multe locuri de munca au fost pentru: agricultori si lucratori calificati in culturi de camp si legumicultura (130), ingrijitori la domiciliu (60), muncitori necalificati in culturi vegetale (100).

5. Danemarca - 296 joburi. Din acest total, cele mai multe locuri de munca au fost pentru: muncitori necalificati in culturi vegetale (260), operatori la masini si utilaje (10).

6. Norvegia - 215 joburi. Din acest total, cele mai multe locuri de munca au fost pentru: muncitori necalificati in pescuit si culturi acvatice (40), dulgheri si tamplari (30), instalatori si montatori tevi (30), macelari (20), electricieni (20).

7. Portugalia - 200 joburi. Toate aceste locuri de munca au fost pentru muncitori calificati in culturi vegetate.

8. Austria - 91 joburi. Din acest total, cele mai multe locuri de munca au fost pentru: dulgheri si tamplari (30), electricieni constructii (8), lacatusi (8), instalatori si montatori tevi (8)

9. Ungaria - 90 joburi. Cete mai multe locuri de munca au fost pentru: lucratori in servicii suport (20), dulgheri si tamplari (10), brutari, patiseri (6), mecanici de masini agricole si industriale (5), sudori si debitatori autogeni (5), constructori si montatori de structuri metalice (5).

10. Irlanda - 82 joburi. Din acest total, cele mai multe locuri de munca au fost pentru: macelari si alti lucratori in prelucrarea carnii si pestelui (55), soferi de autocamioane si masini de mare tonaj (10).

Datele au fost furnizate de Agentia Nationala pentru Ocuparea Fortei de Munca (ANOFM) la solicitarea wall-street.ro.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alice Gheorghe
Alice Gheorghe scrie pe domeniul Resurselor Umane (HR) si are o experienta de aproximativ sapte ani in presa scrisa. Pe Wall-Street.ro veti regasi sub semnatura ei stiri, reportaje si interviuri despre subiecte care variaza de la salarii, somaj la recrutare si tendinte in piata muncii.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri