Pentru prima etapa, o grupa a cate maxim 50 de studenti in an terminal ai Universitatii Politehnica sau absolventii cu mai putin de sase luni de experienta in munca vor fi instruiti timp de trei saptamani in privinta muncii intr-un centru de managed services pentru telecomunicatii.

Dupa prima sesiune urmeaza un examen de departajare, iar cei admisi trec in etapa a doua, unde vor semna un contract de munca pe o perioada de trei luni, sustine Ruxandra Lupsa, HR Business Partner Ericsson GSDC Romania, neprecizand insa numarul maxim al celor care ajung in cea de-a doua etapa.

In acest timp participantii vor fi remunerati pentru activitatea lor si vor participa la training-uri avansate. La sfarsitul celei de-a doua faze, cei care trec cu succes de cel de-al doilea examen vor primi o oferta de lucru cu norma intreaga. Procesul se va relua pentru alte doua grupe care vor insuma maxim 100 de studenti.

“In primele 3 saptamani, participantii beneficiaza de training de specialitate, in special notiuni generale, fara a avea un contract de munca. O data ce se semneaza contractul de munca pe o perioada determinata, participantii beneficiaza de bonuri de masa, iar din momentul semnarii contractului pe o perioada nedeterminata beneficiaza de intregul pachet de beneficii oferit de companie“, sustine Lupsa, fara a preciza care va fi salariul unui angajat temporar.

Pentru angajatii full-time Ericsson, pe langa bonurile de masa, va exista si un bonus anual ce se bazeaza pe performanta. In trimestrul patru al anului 2008 Lupsa declara, pentru Wall-Street, ca politica Ericsson se axeaza in general pe recrutarea fortei de munca din interiorul companiei. “

“Preferam oameni din interior care cunosc foarte bine compania, cultura noastra, valorile noastre, si care au dovedit ca sunt compatibili cu aceste valori”, declara atunci specialistul in HR. Daca totusi compania are nevoie sa creasca numarul angajatilor, candidatul ideal trebuie sa aiba atitudinea, dorinta de a invata si de a munci si disponibilitate de a se perfectiona, mai spunea Lupsa.

Cu toate acestea, ea declara ca aproape jumatate din candidatii intervievati nu reusesc sa indeplineasca aceste conditii.

Media de varsta a angajatilor Ericsson este de 28 de ani.

In 2007, cifra de afaceri a Ericsson Telecomunications Romania a fost de peste 112 milioane de euro, cu un profit de aproape 11,5 milioane de euro, conform datelor Ministerului Finantelor.

Ruxandra Lupsa si-a inceput cariera in televiziune (ProTV si Prima TV) dupa ce a absolvit, in paralel cu facultatea, cursurile Centrului de Jurnalism Independent. A lucrat apoi in sectorul bancar: ABN Amro (Recruitment Manager), Egnatia Bank (Human Resources Manager) si BRD Group Societe Generale (PR Specialist). Incepand cu anul 2007, este HR Business Partner GSDC, in cadrul Ericsson Telecommunications Romania.