Iulian Iancu a adaugat ca ancheta ar putea fi extinsa la nivelul tuturor jucatorilor din piata de distributie de produse petroliere.

Ancheta nu va dura mai mult de 90 de zile, astfel incat pana la data de 1 iulie aceasta ar trebui finalizata. “In urma anchetei, vom afla cum poate statul si Consiliul Concurentei sa intervina pe piata carburantilor”, a declarat presedintele Comisiei pentru Industrii si Servicii.

La sfarsitul saptamanii trecute, cel mai scump sortiment de benzina a depasit pragul de 6 lei/litru, in conditiile in care OMV Petrom si Rompetrol – primele doua mari companii petroliere de pe piata romaneasca – au aplicat o majorare a preturilor cu 9 bani/litru. La inceputul acestei saptamani, si LukOil a scumpit carburantii tot cu 9 bani/litru, dar in doua etape.

Principalii distribuitori de carburanti de pe piata locala sunt OMV Petrom, Rompetrol, LukOil si MOL.

Citeste si:

Petrom, controlata de compania austriaca OMV, este cel mai mare producator de titei si gaze naturale din Europa de Sud-Est. Pe piata de distributie a produselor petroliere, Petrom este prezent in Romania prin 800 de statii, operate sub brandurile Petrom si OMV.

Citeste si:

Ce solutii avem pentru stoparea scumpirilor de la pompa?