In 2009, compania a avut afaceri nete de 400,47 milioane lei si un profit net de 28,48 milioane lei, potrivit datelor remise Bursei de Valori Bucuresti.

"In timp ce competitori cu traditie au disparut de pe piata sau se mentin greu, Electromagnetica a reusit sa-si reorienteze strategia de business in conformitate cu tendintele actuale ale pietei de energie, din care detine o cota de 3%", se arata intr-un comunicat al companiei.

Activa de peste 80 de ani in domeniul telecomunicatiilor, compania se orienteaza in prezent pe productia de energie verde si dezvoltarea corpurilor de iluminat LED.

Electromagnetica are in plan sa investeasca intre 8 si 10 milioane de euro in productia de energie verde, atat din surse proprii, cat si si din fonduri europene. Din investitiile companiei de anul trecut, 1,8 milioane euro au fost din fonduri europene.

Compania detine un portofoliu de 10 microhidrocentrale situate pe raul Suceava, cu o putere de peste 5 MW si intentioneaza sa atinga o productie de energie in banda de 10-12 MW.

Citeste si:

"Ne propunem sa investim mai mult in productia de energie electrica din surse regenerabile si sa crestem cantitatea de energie furnizata. O alta divizie importanta pentru noi in acest moment este cea de leduri. In acelasi timp vom continua sa investim in tehnologii de executie a matritelor, a echipamentelor de injectie de mase plastice si in retehnologizarea periodica a liniilor de productie", a declarat in comunicat directorul general al companiei, Eugen Scheusan.

Activitatea companiei include productia de echipamente destinate infrastructurii de cale ferata, masurarii si distributiei de energie electrica, subansamble auto, matrite, echipamente militare, dar si productia de energie electrica din surse regenerabile.

Din 2002 este furnizor de energie electrica pentru consumatorii eligibili ANRE. Peste 67% din produsele industriale sunt livrate la export.

Electromagnetica este listata pe RASDAQ, iar ultimul pret de tranzactionare a fost de 0,3530 lei pe actiune, in scadere cu 3,2%. Capitalizarea firmei este de 246,61 milioane lei.