"Din noua functie regionala, Agata Jakoncic va coordona o regiune formata din Romania, Bulgaria, Macedonia, Kosovo, Serbia, Muntenegru, Bosnia-Hertegovina, Slovenia, Croatia si Albania", se precizeaza intr-un comunicat de presa emis de companie.

"Plec din Romania dupa aproape patru ani (...) Din noua mea functie regionala, voi avea in continuare grija de subsidiara din Romania", a spus Jakoncic.

Jakoncic, de origine din Slovenia, a fost numita la sefia MSD Romania in octombrie 2007, dupa o pozitie similara detinuta in Lituania. In Romania, ea s-a ocupat de integrarea operatiunilor MSD cu cele ale Schering-Plough, in urma achizitiei globale a celei din urma de catre Merck & Co.

Dupa fuziunea cu Schering Plough, MSD s-a clasat in top 10 al celor mai mari companii farma din Romania. Piata farmaceuticelor s-a cifrat, in 2010, la 9,62 mld. lei, in crestere cu aproape 20% fata de anul precedent.

Citeste si:

Potrivit datelor companiei de cercetare si analize de piata Cegedim Romania, piata farma a fost anul trecut dominata de francezii de la Sanofi-Aventis (inclusiv rezultatele Zentiva si Sanofi-Pasteur), cu vanzari in ultimele 12 luni (octombrie 2009 - septembrie 2010 - n. red.) de 891,4 milioane de lei, urmat de Roche, cu 873,8 milioane de lei si Pfizer (inclusiv Wyeth) cu 636 milioane de lei.

Topul primilor 10 jucatori a fost completat de Novartis (583,9 milioane de lei), GlaxoSmithKline (581,3 milioane de lei), Servier (484,2 milioane de lei), Merck & Co (439,5 milioane de lei), AstraZeneca (366,2 milioane de lei), Daiichi-Sankyo (348,2 milioane de lei) si Abbott (266,6 milioane de lei).

Urmatoarele 10 pozitii din clasament au fost ocupate in ordine de Bayer, Antibiotice, Lilly, Menarini, Krka, Johnson & Johnson, Labormed, Richter Gedeon, Actavis si Reckitt Benckiser.