Producatorul de mezeluri Tabco - Campofrio vrea sa contracteze de la BCR credite de pana la 30 milioane de euro, pentru cheltuieli de capital, achizitia de participatii la alte societati sau alte operatiuni, informeaza Mediafax.

Perioada de rambursare a imprumuturilor poate ajunge la opt ani, in functie de tipul de credit.

"Creditele vor fi folosite in principal pentru finantarea cheltuielilor de capital (ce includ printre altele echipamente de productie, masinarii, camioane, masini, echipamente IT, cladiri noi), achizitii de eventuale participatii in alte societati, refinantarea unor datorii ale codebitorilor sau ca si capital circulant, garantii bancare, acreditive, imprumuturi si scrisori de credit", se arata intr-un anunt al companiei.

Contractarea creditelor ar putea fi aprobata in adunarea generala extraordinara a actionarilor care va avea loc la 27 mai.

Grupul spaniol Campofrio a cedat anul trecut actiunile detinute la subsidiara din Romania Tabco Campofrio si a platit 12,3 milioane de euro pentru a detine 49% din capitalul Caroli Foods Group, compania creata prin fuzionarea operatiunilor din Romania ale companiei si ale producatorului de mezeluri Caroli.

Grupul Campofrio este prezent in Romania din 1998 si detine pe plan local o singura capacitate de productie, la Tulcea.

Printre principalii competitori de pe piata interna a mezelurilor ai Caroli Foods se numara Cris Tim, Aldis, Angst si H&E Reinert.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Romanii s-au batut pe joburi de "client misterios" in noiembrie