Firma lui Comanescu va fora in Mexic

Grup Servicii Petroliere (GSP), controlat de omul de afaceri Gabriel Comanescu, a castigat o licitatie internationala organizata de Pemex, cea mai mare companie petroliera din Mexic, pentru lucrari de foraj in statul nord-american, informeaza Mediafax.

"GSP va fi reprezentata in contractul cu Pemex de firma TRESE", a declarat purtatorul de cuvat al companiei, Radu Petrescu.
Pentru inceperea lucrarilor GSP va reloca in Mexic doua platforme de foraj marin.

"Platformele GSP Atlas si GSP Orizont sunt in curs de relocare din zona Golfului Persic catre Mexic. Acestea se vor afla in contract de foraj de lunga durata incepand cu lunile mai-iunie.

Pentru modernizarea celor doua platforme, societatea a investit pana in prezent 66,5 milioane de dolari", se arata intr-un comunicat al companiei.

Costurile relocarii celor doua platforme se ridica la 10 milioane de dolari, pe care GSP ii va imprumuta de la Banca Comerciala Romana.
GSP mai deruleaza lucrari pentru companii precum Gazprom (Rusia), TPAO (Turcia), Melrose Resources (Anglia) si Agentia Europeana pentru Siguranta Maritima.

Compania a investit in ultimii doi ani peste 140 milioane de dolari in achizitia de echipamente si constructia de nave destinate activitatilor de constructii marine.

Comanescu detine, prin intermediul Upetrom Grup Management, 90% din titlurile GSP, si o participatie de 5% in mod direct.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Setari Cookie-uri