“Investitiile se vor indrepta catre retehnologizarea fabricii de la Cluj-Napoca, catre cresterea capacitatii de productie, prin inaugurarea unei noi linii, dar si catre infrastructura unitatii si managementul calitatii”, a declarat Christian Morath (foto), director general al Lasserberger Romania.

El a subliniat ca cea mai mare parte a investitiei va fi absorbita de noua linie de productie de placi ceramice portelanate. Aceasta va fi inaugurata in cursul anului viitor si va determina o majorare cu 30% a capacitatii anuale de productie. Astfel, daca in acest an compania va produce 6,5 mil. mp de placi ceramice, in 2013 va ajunge la aproximativ 8,5 mil. mp.

Din totalul investitiilor de 14 mil. euro, 4 mil. euro se vor aloca in 2011, banii urmand a fi folositi pentru modernizarea liniei de productie de placi ceramice decorative, dar si pentru imbunatatirea tehnologica a intregii fabrici.

Citeste si:

Compania si-a bugetat pentru 2011 o mentinere a cifrei de afaceri la un nivel similar fata de 2010, respectiv la 38,5 mil. euro.

Grupul austriac este cel mai mare producator de placi ceramice din Romania, unde este prezent prin companiile Lasselsberger SA si Sanex Cluj-Napoca, reunite sub denumirea de Lasselsberger Romania.