Modernizarea Furnalului 5 al combinatului siderurgic ArcelorMittal Galati va presupune costuri de 80 milioane euro, cu 30 de milioane de euro mai mari fata de cele estimate initial, scrie Mediafax.

Dupa inceperea lucrarilor, compania a constatat ca unele cheltuieli nu au fost estimate precis, fiind nevoie de lucrari de reparatie mai ample si mai costisitoare, potrivit reprezentantilor combinatului.

Investitia va fi cea mai mare facuta de grupul ArcelorMittal in Romania si va asigura o productie de doua milioane de tone de otel pe an la unitatea siderurgica de la Galati.

"Furnalul 5 este cel mai mare din Romania si unul dintre cele mai mari din Europa. El a intrat in acest proces de refacere la inceputul anului 2010 si conform graficului de executie a lucrarilor va fi pus in functiune in luna septembrie. Acesta va reprezenta sursa cea mai fiabila din punct de vedere tehnic si economic in ce priveste productia de fonta, iar astfel viitorul combinatului siderurgic de la Galati va fi asigurat", a declarat Veronica Chiper, coordonatorul departamentului Furnale de la combinatul siderurgic din Galati.

Dupa finalizarea reparatiilor, durata de viata a furnalului va fi de 15 ani.

Oficialii ArcelorMittal Galati au mai spus ca lucrarile de reparatie executate in trecut la acelasi obiectiv au fost de proasta calitate, ceea ce a facut ca Furnalul 5 sa intre intr-un nou proces de refacere mult mai devreme decat fusese programat.

Compania din Galati este controlata de ArcelorMittal, cel mai mare producator de otel din lume. ArcelorMittal mai detine in Romania trei combinate, la Hunedoara, Roman si Iasi, la care se adauga operatorul portuar Romportmet Galati si compania ArcelorMittal Construction Romania.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »Citeste si
ArcelorMittal Galati a livrat otel pentru un pod gigantic in Turcia