Mechel Targoviste vrea sa ia credite de 100 mil. euro impreuna cu trei firme din grup

Combinatul siderurgic Mechel Targoviste (COS) vrea sa contracteze doua credite de cate 50 milioane de euro, de la ING Bank si Unicredit Tiriac Bank, impreuna cu trei firme din grup, potrivit unui convocator al companiei, citat de Mediafax.

Cele doua credite vor fi luate impreuna cu Laminorul, Ductil Steel si Mechel Campia Turzii, iar actionarii sunt convocati la 22 iulie pentru a discuta propunerile conducerii.

Fondurile vor fi utilizate pentru finantarea capitalului de lucru si emiterea de angajamente potentiale.

Combinatul siderurgic din Targoviste a avut in primul trimestru venituri de 322,5 milioane lei (76,3 milioane de euro), de 2,2 ori peste nivelul din perioada similara din 2010, de 143,4 milioane lei, si a avut pierderi de doua ori mai mici, de 12,6 milioane lei.

Combinatul siderurgic din Targoviste estimeaza ca in acest an va raporta pierderi de 17,27 milioane lei, de aproape noua ori sub nivelul raportat pentru anul precedent, de 155,16 milioane lei.

Potrivit celor mai recente raportari, grupul Mechel detine 86,6% din actiunile combinatului din Targoviste, AVAS are 4,04%, restul de 9,35% din titluri fiind in portofoliile altor actionari.

Cea mai recenta tranzactie cu titlurile companiei a fost realizata saptamana trecuta, miercuri, la pretul de 1,15 lei, iar la aceasta cotatie, compania are o capitalizare de 79,17 milioane lei.

Grupul siderurgic rus Mechel a intrat pe piata romaneasca in 2002 si detine combinatele Mechel Campia Turzii (INSI), Mechel Targoviste (COS), Ductil Steel Otelu Rosu, Ductil Steel Buzau, Laminorul Braila si Mechel Reparatii Targoviste.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Setari Cookie-uri