Clifford Chance a acordat asistenta in emisiunea de titluri din programul EMTN

Casa de avocatura Clifford Chance a asistat juridic aranjorii cu privire la lansarea Programului EMTN al Romaniei de 7 miliarde de euro si la emisiunea inaugurala in valoare de 1,5 miliarde de euro.

Desi a fost instructata de catre aranjorii Société Générale si Erste Bank, Clifford Chance a actionat in calitate de consilier principal al tranzactiei, avand in atributii atat redactarea documentatiei Programului MTN cat si pregatirea prospectului de emisiune.

"Lansarea cu succes a Programului MTN al Romaniei prin emisiunea inaugurala, se datoreaza in primul rand echipei de profesionisti de la Ministerul Finantelor si Banca Nationala si celor doua echipe de aranjori (Société Générale si Erste Bank) care au reusit sa atraga interesul investitional pentru Romania, oferta fiind suprasubscrisa de 2 ori, in ciuda contextului dificil al pietelor datorat reintensificarii crizei grecesti", a declarat Daniel Badea (foto), Managing Partner al biroului din Bucuresti.

Echipa Clifford Chance a fost coordonata de Cosmin Anghel (Counsel) si a fost alcatuita din Radu Ropota si Eric Green (Avocati Seniori) si Cristina Bolea. Echipa formata din avocati romani si englezi, care a lucrat la acest proiect in ultimele 6 luni, a fost supravegheata de Daniel Badea, Managing Partner al biroului din Bucuresti si David Dunnigan, Coordonator Global al Practicii de Piete de Capital din Londra.

"Programul MTN, folosit de majoritatea statelor UE, ofera flexibilitate maxima Statului Roman atat in ceea ce priveste folosirea unor ferestre de oportunitate cat si in ceea ce priveste moneda, maturitatea si tipul de instrument emis" a declarat Cosmin Anghel, Counsel.

Clifford Chance s-a implicat in toate emisiunile de obligatiuni ale statului roman din anii '90 si pana in prezent, precum si in majoritatea tranzactiilor mari de pe piata de capital din Romania, atat oferte de actiuni cat si obligatiuni:

• Emisiunea de Eurobonduri in valoare de 1 miliard de euro a Statului Roman prin intermediul Ministerului Finantelor Publice (unde a asistat pe Deutsche Bank, HSBC si EFG Eurobank in calitate de intermediari)

• Primul program MTN din Romania, al Bancii Comerciale Romane (BCR) in valoare de 3 miliarde de euro;

• Prima emisiune in moneda locala a Bancii Europene pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD);

• Emisiunea de certificate globale de depozit (GDR) de catre Vimetco (actionarul Alro) la Bursa de Valori din Londra, tentativa de oferta publica initiala (IPO) a RCS RDS, tentativa de listare tripla a Tehnomarket-Domo, listarea Teraplast;

• Ofertele de obligatiuni corporative emise de Raiffeisen Bank, Finansbank, Banca Comerciala Romana (BCR).


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Setari Cookie-uri