Consumatorii romani acorda tot mai multa atentie caracterului econom si eco-friendly (nepoluant) in achizitionarea electrocasnicelor, releva un studiu efectuat la comanda Electrolux.

Doar 23% dintre respondenti considera ca pretul cel mai mic este un criteriu important in alegerea aparatelor electrocasnice. Pe de alta parte, majoritatea nominalizeaza consumul redus de energie si de apa (74%), precum si avantajul de a fi nepoluante, eco-friendly (67%), ca aspecte importante in alegerea echipamentelor casnice.

In comparatie cu pretul, designul este cel care primeaza, fiind mentionat de 33% dintre respondenti ca factor decisiv in luarea hotararii de achizitie a unui anumit produs. 10% dintre respondenti au declarat ca si-ar dori ca produsele de pe piata sa nu aiba un design clasic, preferand formele rotunde. Intrebati ce ar imbunatati la designul electrocasnicelor existente pe piata, 12% dintre persoanele intervievate au raspuns ca ar prefera sa aiba dimensiuni mai reduse.

“Ne bucuram sa observam si in Romania o aliniere la tendintele occidentale in materie de aparatura electrocasnica, ceea ce inseamna ca romanii devin tot mai exigenti in alegerile pe care le fac si nu se mai ghideaza doar dupa pret”, a declarat Carmen Georgescu, director de marketing si comunicare Electrolux Romania.

Electrocasnicele, prezente in 99% dintre gospodariile respondentilor

Conform studiului comandat de Electrolux, aparatele cel mai frecvent intalnite in casele romanilor sunt masinile de spalat rufe, aspiratoarele, aragazurile si fiarele de calcat – cu proportii variind intre 96-99%. Acestea sunt urmate de mixere si blendere (89%), frigidere si combine frigorifice (77%, respectiv 74%) si prajitoare de paine (70%).

In ultimii trei ani, romanii au cumparat cel mai des aspiratoare (41%), cuptoare cu microunde si fiare de calcat (29% fiecare), aragazuri (26%) si combine frigorifice (25%).

Studiul a fost efectuat in perioada 3-16 iunie 2011, la nivel national, in principalele orase ale tarii, pe un esantion de 101 persoane, cu varste cuprinse intre 25-55 de ani.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Miele Romania, al saptelea an de crestere