“Intrarea intr-o noua etapa a explorarii blocului Neptun este un pas foarte important si confirma angajamentul nostu pentru atingerea potentialului pe segmentul de explorare si productie in Romania. Trebuie sa avem in vedere a zona romaneasca de apa adanca a Marii Negre nu a fost inca explorata, iar activitatea de explorare in apa adanca are un risc al investitiilor ridicat”, a declarat Johann Pleininger, membru al Directoratului Petrom, responsabil cu activitatea de explorare si productie.

Potrivit acestuia, costurile de explorare si dezvoltare la mare adancime sunt de cateva ori mai ridicate decat cele onshore (pe uscat).

Forarea sondei va incepe “la finalul acestui an – inceputul lui 2012”, se precizeaza intr-un comunicat de presa transmis de Petrom.

Citeste si:

Petrom si ExxonMobil, una dintre cele mai mari companii din lume, au incheiat un contract de concesionare in 2008 prin care compania americana a cumparat o participatie de 50% in blocul Neptun.

Petrom este cel mai mare grup petrolier din Europa de Sud-Est, cu activitati in sectoarele explorare si productie, rafinare si marketing, gaze naturale si energie.

Petrom, cea mai mare companie din Romania, detine in Romania o retea de 546 de benzinarii. Alte 250 sunt localizate in Republica Moldova, Bulgaria si Serbia.