Lansarea produsului va avea loc la finalul acestei saptamani, la eveniment urmand sa participe personalitati din oncologia romaneasca si cubaneza, dar si din alte ramuri ale medicinei.

Potrivit datelor furnizate de Registrul Comertului, compania Sanimed International Impex il are ca actionar majoritar pe Robertino Catalin Hideg. In anul 2009, compania avea 16 angajati si o cifra de afaceri de 6,19 mil. lei, respectiv un profit de 211.000 lei.

Sanimed International produce o gama de reactivi de diagnostic in vitro incluzand medii uzuale, de crestere, de imbogatire,de transport, de conservare, de control al sterilitatii bacteriologice si fungice, pentru antibiograme. Ele sunt utilizate pentru controlul bacteriologic de laborator, in industria alimentara (lapte si produse lactate, carne si produse din carne), in zootehnie (controlul furajelor), in industria cosmeticelor, pentru controlul apelor (potabile si reziduale).

Jose Antonio Fraga Castro conduce Labiofam, un institut de cercetare controlat de statul cubanez, in cadrul caruia lucreaza peste 2.800 de specialisti si tehnicieni.