Solutii pentru vanzarea catre salariati a 8% din Petrom

Premierul Calin Popescu Tariceanu a cerut, vineri, secretarului general al Guvernului sa-i prezinte stenograma sedintei de Guvern din vara, cand a solicitat Ministerelor Justitiei si Finantelor sa vina cu propuneri pentru ca un pachet de 8% din actiunile Petrom sa fie vandut direct salariatilor.

"In timpul sedintei de Guvern de astazi (vineri - n.r.), primul-ministru i-a solicitat secretarului general al Guvernului, Mihai Voicu, sa prezinte stenograma sedintei de Guvern din vara, in cadrul careia s-a luat decizia de a nu adopta ordonanta privind vanzarea celor 8% din actiunile Petrom catre salariatii companiei in varianta propusa de Ministerul Economiei la momentul respectiv", se arata intr-un comunicat al Biroului de Presa al Executivului.

Potrivit comunicatului, "concluzia discutiei a fost ca Guvernul va respecta prevederea din Legea privind privatizarea Petrom referitoare la vanzarea a 8% din actiuni catre angajatii companiei, iar primul-ministru a cerut Ministerului Justitiei si Ministerului Finantelor sa vina cu propuneri pentru ca aceste actiuni sa fie vandute direct salariatilor si fostilor salariati".

Purtatorul de cuvant al Guvernului, Oana Marinescu, precizeaza ca in afara de aceasta rememorare a deciziei din luna iulie, in Guvern nu au existat alte discutii legate de Petrom.

La cotatia actuala a actiunilor Petrom, listate la Bursa de Valori Bucuresti, pachetul de 8% valoreaza aproximativ 800 de milioane de euro.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Citește și
FP: Vanzarea a 8% din Petrom catre angajati va fi un cosmar
Setari Cookie-uri