Premierul Calin Popescu Tariceanu a cerut, vineri, secretarului general al Guvernului sa-i prezinte stenograma sedintei de Guvern din vara, cand a solicitat Ministerelor Justitiei si Finantelor sa vina cu propuneri pentru ca un pachet de 8% din actiunile Petrom sa fie vandut direct salariatilor.

"In timpul sedintei de Guvern de astazi (vineri - n.r.), primul-ministru i-a solicitat secretarului general al Guvernului, Mihai Voicu, sa prezinte stenograma sedintei de Guvern din vara, in cadrul careia s-a luat decizia de a nu adopta ordonanta privind vanzarea celor 8% din actiunile Petrom catre salariatii companiei in varianta propusa de Ministerul Economiei la momentul respectiv", se arata intr-un comunicat al Biroului de Presa al Executivului.

Potrivit comunicatului, "concluzia discutiei a fost ca Guvernul va respecta prevederea din Legea privind privatizarea Petrom referitoare la vanzarea a 8% din actiuni catre angajatii companiei, iar primul-ministru a cerut Ministerului Justitiei si Ministerului Finantelor sa vina cu propuneri pentru ca aceste actiuni sa fie vandute direct salariatilor si fostilor salariati".

Citeste si:

Purtatorul de cuvant al Guvernului, Oana Marinescu, precizeaza ca in afara de aceasta rememorare a deciziei din luna iulie, in Guvern nu au existat alte discutii legate de Petrom.

La cotatia actuala a actiunilor Petrom, listate la Bursa de Valori Bucuresti, pachetul de 8% valoreaza aproximativ 800 de milioane de euro.