Cea mai mare crestere in perioada ianuarie – iunie 2011 a fost inregistrata de unitatea hoteliera din Sibiu, care a obtinut un plus de 27% fata de ianuarie-aprilie 2010, urmat de hotelul Ibis Gara de Nord din Bucuresti, unde numarul de camere ocupate a crescut cu 20% fata de perioada similara a anului trecut.

Si pe segmentul conferinte, grupul a inregistrat cresteri semnificative, de 75% fata de aceeasi perioada a anului trecut.

“Cea mai buna evolutie in acest segment a fost inregistrata tot de Ibis Sibiu, unde numarul de sali de conferinta ocupate a crescut cu 189% fata de perioada similara din 2010. Pe locul al doilea ca evolutie a fost Ibis Gara de Nord Bucuresti, cu o crestere in segmentul de conferinte de 105% fata de primul
semestru al anului 2010, fapt datorat si deschiderii a doua noi sali de conferinta, in luna aprilie a acestui an”, a spus Ioan David, director general al Ibis Romania.

El a adaugat ca pana la sfarsitul anului se asteapta o crestere sustinuta in ceea ce priveste gradul de ocupare al salilor de conferinte, datorita evenimentelor corporate, care au loc de obicei toamna si iarna.

Citeste si:

“Trimestrele 3 si 4 sunt «sezonul evenimentelor», atat culturale, cat si de afaceri si de aceea ne asteptam la consolidarea trendului pozitiv”, a adaugat David.

Reteaua Ibis opereaza patru hoteluri de 3 stele in Romania, dintre care doua in Bucuresti si cate unul la Constanta si Sibiu. In total, Ibis opereaza 760 de camere.