„Este adevarat ca exista multe companii pline de cash, insa deal-urile uirmaresc economia reala. Daca economia va continua sa ramana slaba, va exista o presiune suplimentara pe evaluari, fapt care va reprezenta intr-o anumita masura o piedica pentru piata de M&A”, a declarat economistul intr-o conferinta organizata de Bloomberg.

Roubini considera ca in conditiile in care ne aflam la inceputul unei noi recesiuni, ale carei efecte se vad deja in SUA, companiile vor continua sa fie precaute atunci cand vine vorba despre planurile pentru dezvoltare.

„SUA a intrat deja intr-o noua recesiune. Acum nu se pune problema daca va fi sau nu o criza in <W>, ci mai degraba daca noua recesiune va fi doar una slaba sau daca aceasta va reprezenta o noua cadere semnificativa. Cand avem nesiguranta economica, fiscala, politica si geopolitica, este normal ca firmele sa prefere sa astepte atunci cand vine vorba de o tranzactie”, considera Nouriel Roubini.

Economistul nu se arata deloc optimist cu privire la evolutia pietei de M&A in conditiile actuale, mentionand totusi ca “in ciuda incertitudinii, vor exista deal-uri bune si foarte bune”, insa acestea vor fi rare.