Roubini, despre piata de M&A: Degeaba sunt companiile pline de cash. Deal-urile urmaresc economia reala

Economistul Nouriel Roubini considera ca piata de fuziuni si achizitii (M&A) nu are cum sa ignore situatia proasta a economiilor din intreaga lume, acesta fiind si motivul pentru care companiile se feresc de tranzactii, chiar daca multe au suficiente lichiditati.

„Este adevarat ca exista multe companii pline de cash, insa deal-urile uirmaresc economia reala. Daca economia va continua sa ramana slaba, va exista o presiune suplimentara pe evaluari, fapt care va reprezenta intr-o anumita masura o piedica pentru piata de M&A”, a declarat economistul intr-o conferinta organizata de Bloomberg.

Roubini considera ca in conditiile in care ne aflam la inceputul unei noi recesiuni, ale carei efecte se vad deja in SUA, companiile vor continua sa fie precaute atunci cand vine vorba despre planurile pentru dezvoltare.

„SUA a intrat deja intr-o noua recesiune. Acum nu se pune problema daca va fi sau nu o criza in <W>, ci mai degraba daca noua recesiune va fi doar una slaba sau daca aceasta va reprezenta o noua cadere semnificativa. Cand avem nesiguranta economica, fiscala, politica si geopolitica, este normal ca firmele sa prefere sa astepte atunci cand vine vorba de o tranzactie”, considera Nouriel Roubini.

Economistul nu se arata deloc optimist cu privire la evolutia pietei de M&A in conditiile actuale, mentionand totusi ca “in ciuda incertitudinii, vor exista deal-uri bune si foarte bune”, insa acestea vor fi rare.

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Sișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-sef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Setari Cookie-uri