Bruxelles-ul analizeaza contractele Hidroelectrica cu Arcelor Galati si Alro Slatina

Comisia Europeana (CE) analizeaza contractele incheiate de Hidroelectrica cu Arcelor Mittal Galati si Alro Slatina, dar si cu unii distribuitori de energie cu amanuntul, pe motiv ca acestea s-au realizat la tarife sub nivelul pietei, a declarat vineri Joaquin Almunia, vicepresedinte al CE, informeaza Mediafax.

"Stiu ca trecem prin vremuri grele, dar subventiile indirecte nu sunt o solutie pentru a rezolva anumite probleme din diverse sectoare. Prin tarife reduse la electricitate acordate anumitor jucatori, se reduce prețul de cost la beneficiar, dar sunt periculoase pentru concurența. Analizam ajutorul primit de Arcelor Mittal si Alro, prin care Hidroelectica le-a acordat tarife reduse si de asemenea analizam contractele Hidroelectrica cu distribuitorii cu amanuntul. Consumatorii industriali din alte sectoare sunt afectati pentru ca trebuie sa plateasca preturi mai mari din cauza distorsionarii pietei", a spus Almunia, care este si comisar pentru Concurenta, prezent la conferinta "Concurenta in sectoare cheie ale economiei romanesti".

El a aratat ca CE mai analizeaza posibilul ajutor de stat pentru Oltchim si o notificare a autoritatilor romane pentru inchiderea minelor de aur care nu sunt eficiente.

Foto: Agerpress


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Setari Cookie-uri