Petrom, cel mai mare producator de titei si gaze din Europa de Sud ľ Est, investeste semnificativ in vederea modernizarii infrastructurii IT. Pana la sfarsitul anului 2006, circa 35 milioane de euro vor sustine amplul proiect de modernizare initiat in ianuarie 2005. äProvocarea noastra este sa cream o infrastructura de IT care sa sustina noile procese financiare si de afaceri, in vederea indeplinirii cerintelor pietei de capital. IT-ul este unul dintre cei mai importanti factori pentru alinierea companiei la standardele occidentaleö, a declarat dl. Reinhard Pichler, Director Financiar al Petrom.

Pana acum, circa 3000 de posturi de lucru au fost echipate cu cele mai noi PC-uri, acces la internet si e-mail. in plus, au fost introduse echipamente moderne de imprimare si a fost implementat sistemul Voice Over IP. Acesta imbunatateste eficienta operationala si poate reduce costurile, prin faptul ca retelele de voce si date sunt unificate intr-o singura retea.

Introducerea noii structuri de IT a inceput in sediile din Bucuresti si Ploiesti. in prezent, procesul de modernizare se deruleaza in rafinariile Arpechim si Petrobrazi si a fost pregatit un program pentru implementarea acestuia si in sucursale.

Conceptul IT al Petrom, amplu si standardizat, impune existenta unui management centralizat al datelor. Prin urmare, a fost infiintat un centru de prelucrare a datelor intr-o locatie cu securitate si fiabilitate ridicata. Centralizarea servere-lor si standardizarea aplicatiilor de afaceri vor duce la imbunatatirea calitatii datelor, la cresterea vitezei, la o fiabilitate ridicata si la reducerea costurilor.

Pentru a indeplini aceste obiective complexe a fost formata o echipa performanta, in care lucreaza angajati IT ai Petrom, experti OMV, ca si consultanti romani si internationali. Angajatii Petrom au un rol important in reorganizarea si planificarea proceselor, iar furnizorii locali de servicii au avut contributii semnificative la implementare.

Dezvoltarea rapida a pietei de IT din Romania este de asemenea reflectata prin infiintarea retelei WAN a Petrom (Wide Area Network). Un singur furnizor deserveste intreaga retea a Petrom in Romania. Astfel se va asigura transferul rapid al datelor, intre sediul central si sucursale, in conditii de siguranta si la costuri reduse.

äNoua infrastructura IT va conduce la o calitate sporita a comunicarii si va imbunatati cooperarea dintre unitatile si departamentele Petrom. in primul rand, comunicarea este mult mai rapida si mai intensa. Aceasta se poate observa in cresterea mediei traficului zilnic de e-mail in Petrom. Numarul de mesaje transmise zilnic a crescut semnificativ, ajungand la o medie zilnica de circa 50.000 de mesaje si avand un ritm rapid de crestere. Dar si mai importanta este noua infrastructura IT care asigura bazele noilor aplicatii utilizate in activitatile companiei, in vederea optimizarii si imbunatatirii proceselor financiare si activitatilor de bazaö, a declarat Christian Ogris, CIO Petrom.
Aboneaz─â-te pe

Calculator Salariu: Afl─â c├ó╚Ťi bani prime╚Öti ├«n m├ón─â ├«n func╚Ťie de salariul brut ┬╗

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat ├«n 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari juc─âtori din industria rom├óneasc─â de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezen╚Ť─â pe pia╚Ťa media, ne-am propus s─â fim o surs─â de inspira╚Ťie pentru mediul de business, dar ╚Öi un canal de educa╚Ťie pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiar─â.├Än plus, Wall-Street.ro are o experien╚Ť─â de 10 ani ├«n organizarea de evenimente B2B, timp ├«n care a sus╚Ťinut peste 100 de conferin╚Ťe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&s─ân─âtate sau imobiliare. Astfel, am reu╚Öit s─â avem o acoperire complet─â - online ╚Öi offline - pentru tot ce ├«nseamn─â business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:Mai multe articole din sec╚Ťiunea Companii »


Setari Cookie-uri