Victor Vevera, consilier personal al premierului Emil Boc, ramane in functia de membru al Consiliului de Administratie al Transelectrica, dupa ce marti a demisionat din pozitia de presedinte al Consilului, la patru zile de la numire, potrivit biroului de presa al companiei, scrie Mediafax.

Numirea lui Vevera la sefia Consiliului de Administratie a avut loc vineri, dupa ce directorul general al Transelectrica, Horia Hahaianu, a fost revocat in AGA din functia de presedinte al Consiliului.

Tot vineri, actionarii companiei au aprobat revocarea din calitatea de membru al Consiliului de Administratie a lui Ionel Florin, locul acestuia fiind luat tot de Vevera.

Ministrul Economiei, Ion Ariton, a emis, in luna iulie a anului trecut un ordin prin care presedintele
CA al companiilor din subordinea Ministerului Economiei nu poate indeplini simultan si functia de director general.

Numirea lui Vevera la conducerea Transelectrica a fost criticata in presa, care a reclamat lipsa informatiilor care sa indice competentele acestuia in domeniu.

Ulterior, pe pagina web a Transelectrica a fost postat CV-ul lui Vevera.

El are studii juridice si tehnice, este doctor in stiinte militare si informatii, si a ocupat in perioada 2006-2009 pozitia de consilier pentru securitate nationala in Camera Deputatilor si consilier in MAI.

Transelectrica este controlata de stat, prin Ministerul Economiei.

Sursa foto: Agerpres


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si