Statul roman a finalizat documentatia pentru privatizarea a cinci fabrici Romarm. Celelalte 11 filiale ale companiei vor fi vindute, si ele, pina la sfirsitul acestui an
Ministerul Economiei si Comertului (MEC) a definitivat documentatiile necesare pentru demararea procesului de vinzare a pachetelor de actiuni detinute de CN Romarm SA la cinci dintre filialele sale. Astfel, statul urmeaza sa vinda actiunile pe care le detine la SC Arsenal Resita SA, SC Uzina Automecanica Moreni SA, SC ICPSP SA, SC Metrom SA si SC Electromecanica Ploiesti SA.

Romarm SA detine, in prezent, 15 fabrici si un institut de cercetare-dezvoltare. Celelalte 11 filiale ale Romarm vor fi privatizate pina la sfirsitul acestui an, conform ministerului. Faptul ca s-a anuntat ca s-a terminat documentatia nu inseamna ca filialele sint deja privatizate. Trebuie sa mai rezolvam o serie de probleme de care ne lovim abia acum. Fabricile au terenuri, cladiri si asa mai departe. Trebuie sa ne pregatim bine pentru a putea spune ca sintem gata de vinzare, pentru ca partenerii nostri straini sa vada ca pot sa investeasca in aceste obiective, ne-a declarat Aurel Cazacu, director al Departamentului Industriei de Aparare din cadrul MEC.

Seres: La Romarm e un haos total

La sfirsitul lunii august a anului trecut, ministrul economiei, Codrut Seres, a vizitat fabricile din industria de aparare din Brasov. La Romarm e un haos total, incepind chiar de la nivelul conducerii, care a avut la dispozitie sase luni pentru a-si dovedi capacitatea si a prezenta un plan de restructurare si eficientizare a industriei de aparare. Dar nu au facut absolut nimic pina acum in acest sens, declara Seres dupa vizita la Brasov.

Ministrul a criticat si fosta conducere a Romarm si pe responsabilii domeniului din MEC, afirmind ca acestia n-au facut decit sa perpetueze haosul total din industria de aparare, lucrind dupa ureche si stind cu mina-ntinsa la bugetul statului pentru bani si la MApN pentru comenzi, ca e mai comod asa, plus ca pe de laturi se mai poate face si cite un aranjament profitabil.


Mai multe articole din sectiunea Companii »Citeste si