The Rompetrol Group NV ("TRG") a anuntat ca perspectiva negativa acordata luni de Fitch nu va afecta nici capacitatea de exploatare si nici capacitatea financiara a companiei, se arata intr-un comunicatal TRG primit ieri seara la redactie.

"Perspectiva negativa acordata nu implica faptul ca schimbul de rating ar fi inevitabil sau iminent", conform definitiei Fitch al acestui instrument de evaluare financiara. Schimbarea de perspectiva a avut doar un caracter consultativ si a fost emisa ca urmare a instituirii ilegale a sechestrului asigurator la care au fost supuse actiunile societatii Rompetrol Rafinare aflate in proprietatea actionarului majoritar, grupul Rompetrol.

"Atata timp cat evaluarea Fitch este fireasca, aceasta fiind efectul unui abuziv si nefondat al investigatiei condusa de Parchetul de pe langa inalta Curte de Casatie si Justitie, desemnata sa dauneze reputatiei Rompetrol, a-i afecta negativ afacerile si a-i rani pe unii manageri individuali ai companiei, pe mine inclusiv", a declarat vicepresedintele The Rompetrol Group, Philip Stephenson.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »