Electroputere Craiova a incheiat contracte de livrare pentru transformatoare de putere pe piata din Grecia, in valoare totala de 14 milioane euro, in urma finalizarii unor licitatii externe in perioada 11-17 aprilie, informeaza Rompres.

Ponderea exportului in productia companiei doljene este de aproximativ 40 la suta, principalele piete externe fiind Franta, Italia, Grecia, Germania, China, Siria, Turcia, Pakistan, Egipt, SUA.

Electroputere a fost fondata in anul 1949 si are ca obiect de activitate productia de masini electrice rotative, transformatoare de putere, aparataj electric si locomotive. in 1994, Electroputere a devenit o societate de tip holding.

Exporturile companiei sunt destinate in principal pietelor europene (46 la suta), celor din Orientul Apropiat ( 22 la suta), Africa (18 la suta), Extremul Orient (11 la suta) si America de Nord (trei la suta).

Electroputere este o societate cu capital majoritar de stat, avand un capital social de 12,41 milioane lei /RON/, divizat in actiuni cu valoarea nominala de 0,10 RON/actiune. Principalii actionari sunt AVAS - 61,57 la suta din actiuni si fondurile de investitii Broadhurst Investment Ltd si Lindsell Enterprise - 5,58 la suta.

In perioada 2001-2004, compania a inregistrat pierderi in fiecare an. in 2004 au fost inregistrate pierderi de 16,95 milioane RON, pe fondul unor venituri totale de 173,18 milioane RON si cheltuieli totale de 190,13 milioane RON.

Compania este listata la categoria a II-a a Bursei de Valori Bucuresti /BVB/. in ultima luna, pretul actiunilor Electroputere Craiova a scazut cu 3,7 la suta, iar fata de inceputul anului a inregistrat o scadere de 15,86 la suta. Ultimul pret inregistrat de actiunile societatii a fost de 0,26 RON/actiune, in sedinta bursiera din 18 aprilie 2006, cand au fost realizate 16 tranzactii cu actiuni Electroputere, in valoare totala de 1.951 RON.

Electroputere Craiova se afla pe prima lista de prioritati a AVAS, cu companiile care vor fi scoase la vanzare in acest an, alaturi de Tractorul Brasov, Romaniafilm, Aversa sau Laminorul Braila.

Pentru compania din Craiova nu exista deocamdata un cumparator interesat de intreaga societate, dar au fost manifestate totusi interese pentru unele dintre fabricile sale (cum ar fi Bombardier pentru productia de locomotive).
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri