Curtea Constitutionala a Romaniei va decide daca acordarea catre angajati a pana la 10% din actiunile fostei Electrica Moldova este constitutionala, dupa ce Curtea de Arbitraj de la Paris, unde se judeca un proces intre Electrica si E.ON, a admis o cerere in acest sens a grupului energetic german.
"E.ON a cerut Curtii de Arbitraj sa-i admita cererea de a se adresa Curtii Constitutionale in privinta prevederii din contractul de privatizare a Electrica Moldova ca angajatii au dreptul la 10% din actiuni. E.ON considera ca acesta prevedere este neconstitutionala", au declarat surse din piata energetica.

Reprezentantii E.ON si ai Electrica nu au comentat informatia, scrie Mediafax.

Potrivit surselor citate, Curtea de Arbitraj a acceptat cererea E.ON si a transmis-o deja Curtii Constitutionale de la Bucuresti.

E.ON considera ca prevederea acordarii salariatilor fostei Electrica Moldova a 10% din actiuni incalca dreptul de proprietate privata, au adaugat sursele.

Grupul german a deschis anul trecut o actiune la Curtea de Arbitraj de la Paris, acuzand Electrica SA ca nu vrea sa vanda catre E. ON actiunile la companiile succesoare ale Electrica Moldova, care in 2007 s-a scindat in mai multe firme.

In acelasi litigiu, Electrica a dat in judecata E.ON, sustinand ca grupul german ca a incalcat o serie de prevederi din contractul de privatizare, si cerand despagubiri de aproape 50 milioane euro.

E.ON Energie, divizie a E.ON, a cumparat in 2005 o participatie de 24,26% Electrica Moldova pentru 31,37 milioane euro si a mai participat cu 68,6 milioane euro la majorarea capitalului la 51%.

Electrica este controlata de stat, prin intermediul Ministerului Economiei.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri