Premierul Marcel Ciolacu a declarat că a existat "o întreagă dezbatere publică" legată de vizita sa şi a unor miniştri la Buxelles şi a subliniat că premierul României şi miniştrii "nici nu îngenunchează, nici nu se ploconesc şi nici nu execută ordinele nimănui", relatează Agerpres.

"Am văzut o întreagă dezbatere publică legată de vizita mea şi a unor miniştri din Guvern la Buxelles. De aceea, aş dori să fiu foarte clar cu această ocazie: premierul României şi miniştrii din Guvernul României nici nu îngenunchează, nici nu se ploconesc şi nici nu execută ordinele nimănui. Avem un dialog normal cu Comisia Europeană, care vizează închiderea anumitor jaloane din PNRR. Automat vizează şi atragerea mai multor miliarde de euro pentru sprijinirea populaţiei. Este un demers normal pe care, cu sinceritate vă spun, Guvernul României ar fi trebuit deja să îl fi făcut", a spus Ciolacu, în debutul şedinţei de guvern.

În acest sens, a precizat că ministrul Muncii, Simona Bucura-Oprescu, va merge pe 28 august la Bruxelles pentru a discuta despre jalonul legat de pensiile speciale, după decizia CCR. Totodată, ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, va merge la Bruxelles pentru o discuţie despre jaloanele referitoare la reforma fiscal bugetară.

"Ele sunt trecute ca jaloane în PNRR, în următoarele cereri de plată. Nici nu se duce domnul ministru să ceară acceptul cuiva. Ipocriţii care stau câteodată cu mâna întinsă după voturi să îşi aducă aminte ce reforme şi ce jaloane au trecut în PNRR, când au zis că vor fi scoase excepţiile din Codul fiscal al României", a mai spus premierul.

Ministrul Fondurilor Europene, Adrian Câciu, va efectua de asemenea o vizită la Bruxelles, deoarece până pe 31 august trebuie încheiate renegocierea PNRR şi planul RePower EU.

"Concret, ne propunem să obţinem la RePower EU peste 1,1 miliarde de euro, bani care să fie direcţionaţi direct către populaţie, pentru achiziţia de panouri fotovoltaice, astfel încât românii, în viitor, să plătească cât mai puţin la facturile de curent. Este un program ambiţios, care acoperă întreaga Românie. Pe scurt, vizitele de la Bruxelles au rolul de a obţine lucruri concrete pentru ţară şi pentru români. Aceasta este fişa postului miniştrilor şi a prim-ministrului Guvernului României, un lucru cât se poate de normal", a mai declarat Marcel Ciolacu.

Sursa foto: Agerpres

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri