Germania susţine România pentru a deveni, anul acesta, membru cu drepturi depline al spaţiului Schengen, a punctat cancelarul Olaf Scholz. Acesta a făcut declarațiile la finele unei întrevederi cu prim-ministrul Marcel Ciolacu. Şeful Executivului de la Bucureşti a ajuns la Berlin, după un zbor efectuat cu o cursă de linie care a avut escală la Viena.

"Germania susţine România pentru ca ţara dumneavoastră să devină anul acesta membru cu drepturi depline al spaţiului Schengen. România a întreprins deja eforturi majore pentru aderarea la spaţiul Schengen şi aceste eforturi trebuie apreciate. Noi ne implicăm cu toată forţa pentru aceasta", a afirmat Scholz, într-o conferinţă de presă comună cu premierul Marcel Ciolacu, aflat în vizită de lucru la Berlin.

El a adăugat că a discutat cu premierul Ciolacu despre politica de securitate pe Flancul estic al NATO şi despre Summitul NATO de la Vilnius de săptămâna viitoare. În cursul serii de marţi, 4 iulie, premierul Ciolacu se va întâlni cu reprezentanţi ai comunităţii de români din Germania.

Marcel Ciolacu: România a făcut deja totul pentru a putea să adere la Spațiul Schengen

„România a îndeplinit toate cerinţele tehnice pentru aderarea la Spaţiul Schengen. Cunoaştem că pachetul de aderare la Spaţiul Schengen este România şi cu Bulgaria. Bulgaria aşteaptă în continuare un raport în ceea ce priveşte MCV. România a depăşit acest moment, nu mai are mecanismul impus de la Comisia Europeană, deci a depăşit şi acest moment. Vreau să mulţumesc nu numai domnului cancelar, dar şi domnului prim-ministru Pedro Sanchez, care susţine, în egală măsură, aderarea României la Spaţiul Schengen", a spus Premierul, la Berlin.

Premierul a precizat că, alături de Reprezentanţa României la Comisia Europeană, de Ministerul de Externe, de preşedintele României, se va implica în perioada următoare pentru "această provocare sub preşedinţia Spaniei".

"De asemenea, cred că este corect ca orice politică internă să nu afecteze politica Uniunii Europene şi o decizie a Parlamentului European şi a Comisiei Europene. Politicile interne este bine, câteodată, să ţină numai de spaţiul intern. Ca şi lideri politici, poate ne propunem să fim eterni în anumite funcţii, dar trebuie să vedem întregul context european şi să ne ridicăm la nivelul de oameni de stat când luăm anumite decizii", a conchis Ciolacu.

Sursa foto: Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri