Ministerul Transporturilor a atribuit unei asocieri conduse de Deloitte un contract de 2,5 milioane lei (570.000 euro), inclusiv TVA, pentru servicii de consultanta in procesul de privatizare a companiei CFR Marfa, scrie Mediafax.

Contractul a fost atribuit vineri, prin negociere, asocierii formata din Deloitte Consultanta, Musat & Asociatii si Systra, potrivit unui anunt al institutiei.

Asocierea va furniza servicii de consultanta pentru privatizare/asistenta juridica, economico-financiara, tehnica, de reprezentare sau negociere pe intreaga perioada de derulare a procesului de privatizare, pana la realizarea transferului dreptului de proprietate asupra actiunilor si decontarea tranzactiei.

Ministerul justifica alegerea procedurii de negociere fara publicarea prealabila a unui anunt de participare prin "situatia de urgenta extrema", survenita in urma unor evenimente care nu puteau fi prevazute de autoritatea contractanta.

Contractul a fost estimat initial la 3 milioane lei, fara TVA.

Ministrul Transporturilor, Relu Fenechiu, a anuntat la finele lunii februarie noua conducere a CFR Marfa, formata din economisti, ingineri si juristi, despre care a spus ca nu vor avea contributii directe in privatizare, dar ar trebui "sa mai repare ceea ce se mai poate repara" in activitatea companiei.

Guvernul s-a angajat in ultimele negocieri cu FMI sa publice anuntul de privatizare a CFR Marfa in luna martie a acestui an si sa semneze contractul de vanzare a unui pachet majoritar de actiuni pana la jumatatea lui mai, tranzactia urmand sa fie incheiata atunci cand "toate conditiile vor fi indeplinite".


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »Citeste si
Cine sunt avocatii care lucreaza la privatizarea CFR Marfa