Statul roman este singurul creditor al Rafo care nu a obtinut banii pe creantele de dinainte de octombrie 2000, in valoare totala de peste 200 milioane dolari, a declarat, joi, Marin Anton, manager general la Rafo.

"Rafo si CalderA au facut cerere la ministrul finantelor publice prin care si-au exprimat dorinta de a plati aceasta creanta. Nu s-a gasit inca o solutie si nu s-a primit un raspuns oficial in acest sens. Statul este singurul care nu si-a luat banii", a precizat Anton.

Datoria istorica a Rafo catre statul roman este de 6.400 miliarde lei vechi (circa 210 milioane dolari), fara penalitati si majorari de intarziere, "pe care noi nu le recunoastem", a explicat managerul general al rafinariei, scrie Rompres.

"Ultima cerere de plata catre buget dateaza din 11 noiembrie 2005. Nu am primit inca nici un raspuns. Am avut intrevederi cu ministrul de resort, Sebastian Vladescu, prin care s-a dorit in primul rand clarificarea situatiei. Cred ca vom ajunge la o intelegere si cu Ministerul Finantelor Publice si cu statul roman", a mai spus Anton.

Reprezentantul CalederA International, actualul proprietar al Rafo, Uri Bider, a subliniat ca pentru a detine pachetul majoritar la Rafo trebuie platite toate datoriile, iar datoria catre statul roman poate fi achitata fie prin plata creantei fie prin achizitionarea actiunilor rezultate din conversia creantei in actiuni.

Saptamana trecuta, CalderA a platit companiei Petrom, "intr-o singura zi", datoria de 44 milioane dolari.

Datoria totala a Rafo catre creditori se ridica la 16.000 miliarde lei vechi, in prezent mai fiind de plata numai datoria de peste 6.000 miliarde lei vechi catre statul roman.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Citește și
WatchShop.ro redeschide showroom-ul din București într-o nouă locație
Setari Cookie-uri