Accor Services, emitentul tichetelor de masa Ticket Restaurant, a inregistrat anul trecut o cifra de afaceri de 80,9 milioane lei (22,4 milioane euro), cu circa 6% peste nivelul din anul anterior, potrivit datelor financiare ale companiei.

Compania Accor Services a fost infiintata in iulie 1998, actionarii principali fiind grupul francez Accor (82%) si CNS Cartel Alfa (8%). Anul trecut, grupul Accor a preluat controlul unui alt emitent de tichete de masa din Romania, Hungastro, dar cele doua firme vor functiona separat deocamdata.

Tichetele de servicii Accor Services (tichete de masa si tichete cadou) sunt utilizate de circa 25.000 de companii, respectiv peste 600.000 de salariati.

In ceea ce priveste valoarea pietei de tichete de masa, ea este estimata de principalii emitenti la 700-800 milioane de euro, cu o rata de crestere anuala de 10% in urmatorii ani. Valoarea tichetului de masa este stabilita de Ministerul Muncii, Solidaritatii Sociale si Familiei si este indexata la fiecare sase luni cu rata inflatiei.

Anul 2005 a adus o schimbare foarte importanta pe aceasta piata, odata cu eliminarea prevederile legislative care fixau anumite cote pentru fiecare emitent, ceea ce a intarit concurenta in domeniu. In prezent, in Romania exista noua companii care emit tichete de masa, respectiv Accor Services, SodexhoPass, Hungastro, Cheque Dejeuner, IFS, Blu Ticket, Pro Serv, Cuget Liber si GFS Services. (Mediafax)